Αρχική Τελευταία Νέα Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού και η McDonald’s τίμησαν τους εθελοντές!

Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού και η McDonald’s τίμησαν τους εθελοντές!

Τους αφανείς ήρωες που αποτελούν όμως τη ραχοκοκαλία της μεγαλύτερης αθλητικής δρομικής διοργάνωσης, τίμησε ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού και ο χορηγός Εθελοντισμού η αγαπημένη αλυσίδα εστιατορίων McDonald’s Κύπρου ευχαριστώντας τους για την καθοριστική τους συνεισφορά που συνέβαλε για άλλη μια χρονιά στην επιτυχία του θεσμού.

Το Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολωμονίδης, γέμισε το βράδυ της Πέμπτης 27 Απριλίου 2023 από  την αστείρευτη πηγή χαράς και ενέργειας των εθελοντών που αποδέχθηκαν έκαστος ιδιαίτερες ευχαριστίες από τη διοργάνωση.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού και της Eleven Blue Events Σπύρος Σπύρου, ανέφερε ότι μέσα από αυτήν την εκδήλωση, που καθιερώθηκε πριν από έξι χρόνια, ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού εκφράζει τις οφειλόμενες ευχαριστίες του και τιμά «τους αφανείς του ήρωες, τους εθελοντές του που στηρίζονται για 2η συνεχόμενη χρονιά από τον επίσημο χορηγό εθελοντισμού τη McDonald’s Κύπρου».

«Δύσκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί, εκ πρώτης όψεως, ότι χωρίς τους εθελοντές δεν γίνονται επιτυχημένοι μαραθώνιοι. Αυτοί είναι που φροντίζουν για την ασφάλεια, για την υγεία, για την τροφοδοσία, για τη στήριξη και υποδοχή των δρομέων, για την επικοινωνία μας και τον συντονισμό των ενεργειών μας. Αυτοί έδειξαν την ευσυνειδησία τους, αψηφώντας τον καιρό, τη βροχή και το κρύο που είχαμε στις 18 και 19 Μαρτίου και ήταν όλοι στο πόστο τους», συμπλήρωσε.

Οργανώνουμε τόνισε ο κ. Σπύρου τον μαραθώνιο, όχι μόνο επαγγελματικά, αλλά μέσα από την καρδιά μας, με τη ψυχή μας, με όλη μας τη δύναμη, να προσφέρουμε κι εμείς στην πόλη, όπως μας έδωσαν το παράδειγμα οι εθελοντές μας.

Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης: «H Λεμεσός είναι η πρωτεύουσα του εθελοντισμού»

Σε χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης ανέφερε πως η συγκινητική αυτή εκδήλωση «αναδεικνύει ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού, τον εθελοντισμό». Ο πιο τιμητικός τίτλος για την πόλη επεσήμανε δεν είναι αυτός της οικονομικής ή αθλητικής ή πολιτιστικής πρωτεύουσας του τόπου, αλλά «ο πιο τιμητικός τίτλος είναι ότι είναι η πρωτεύουσα του εθελοντισμού στην Κύπρο».

Ο κ. Νικολαϊδης ανέφερε ότι ο φετινός μαραθώνιος αποτελούσε ένα μεγάλο στοίχημα  γιατί επιβαλλόταν να συνεχιστεί η επιτυχία η οποία όπως φάνηκε στο αποτέλεσμα ήταν απόλυτη. Αυτή η επιτυχία, πρόσθεσε, οφείλεται στα συστατικά εκείνα στοιχεία που έκαναν τον μαραθώνιο Λεμεσού να είναι αυτό που είναι σήμερα: «μια πανέμορφη πόλη που τον φιλοξενεί και μια πανέμορφη διαδρομή δίπλα από τη θάλασσα, μια ισχυρή υποστήριξη από τους φορείς της πόλης – Δήμο Λεμεσού, ΕΜΕΛ και ΕΤΑΛ – μια διοργανώτρια εταιρεία με εμπειρίες, με επαγγελματισμό, με ζέση, η οποία κάθε χρόνο βελτιώνεται, οι ισχυροί υποστηρικτές, αλλά το πιο καθοριστικό στοιχείο είναι οι εθελοντές, χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσε να διοργανωθεί κανένας μαραθώνιος».

Σταθερά στο πλευρό της διοργάνωσης ΕΒΕΛ και ΕΤΑΛ

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΒΕΛ, Ανδρέας Τσουλόφτας, ευχαρίστησε τους εθελοντές και τη διοργανώτρια εταιρεία «για τον επαγγελματισμό και την άψογη διοργάνωση του φετινού ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού». Διαβεβαίωσε, τέλος, πως τόσο ο Δήμος, το ΕΒΕΛ και η ΕΤΑΛ θα είναι δίπλα στη διοργάνωση και θα συνεχίσουν να την στηρίζουν.

Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού και ο χορηγός εθελοντισμού η αγαπημένη αλυσίδα εστιατορίων McDonald’s Κύπρου τίμησαν πέραν των 35 ομάδων εθελοντών μεταξύ των οποίων η Αστυνομία, η Πολιτική Άμυνα, ο ΟΚΥπΥ, ομάδες διάσωσης, το αθλητικό γραφείο και υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού, διασωστικές ομάδες, όμιλοι ποδηλατών και μοτοσικλετιστών, φοιτητές, συνδικαλιστικές οργανώσεις, αθλητικοί σύλλογοι, αλλά και μεμονωμένα άτομα.

Την ίδια ώρα τιμήθηκαν ιδρύματα τα οποία ενισχύθηκαν και φέτος οικονομικά, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της διοργάνωσης, όπως το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, οι «Μικροί Ήρωες» και ο ΠΑΣΥΚΑΦ.

Στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού χαρακτήρα της διοργάνωσης, φέτος συγκεντρώθηκε ποσό πέραν των 70 χιλιάδων ευρώ.

Η οργανωτική επιτροπή του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού δίνει ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση στις 13 και 14 Απριλίου 2024.

Δηλώστε συμμετοχή στην πλατφόρμα εγγραφή: www.limassolmarathon.com.