Αρχική Λεμέσιος Οδυσσέας: Δηλώνει ότι τον «έφαγαν» Χριστοδουλίδης – Αναστασιάδης

Οδυσσέας: Δηλώνει ότι τον «έφαγαν» Χριστοδουλίδης – Αναστασιάδης

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος παύθηκε από τη θέση του Γενικού Ελεγκτή, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως εξαιρετικά αρνητική για την Κύπρο. Τόνισε πως η απόφαση αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την ελευθερία της έκφρασης και για τις προσπάθειες της κοινωνίας να καταπολεμήσει τη διαφθορά.

Παράλληλα, κατηγόρησε ότι υπήρξε μια οργανωμένη προσπάθεια απομάκρυνσής του από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ηγεσία της Νομικής Υπηρεσίας, στην οποία, όπως ανέφερε, στη συνέχεια συμμετείχε και ο νυν Πρόεδρος.

Δήλωσε επίσης ότι η απομάκρυνσή του είναι χειρότερη από εκείνη του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, υπογραμμίζοντας ότι η σύγκρουσή του με το «σύστημα» οδήγησε στην αποπομπή του. Παρά τις εξελίξεις, υποσχέθηκε να συνεχίσει τον αγώνα του κατά της διαφθοράς και να συζητήσει τα επόμενα βήματα του με τους νομικούς του συμβούλους.

Σε ερώτηση για το μέλλον του, ο Μιχαηλίδης ανέφερε ότι αισθάνεται πάντα την υποχρέωση να υπηρετεί την πατρίδα του, τονίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά πολιτική καριέρα, αλλά ενασχόληση με τα κοινά.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, απαντώντας στις δηλώσεις του Μιχαηλίδη στο «ΣΙΓΜΑ», απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί «φαγώματος» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παράλληλα, εξέφρασε τον σεβασμό της κυβέρνησης προς τον θεσμό και το έργο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.