Αρχική Τελευταία Νέα Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης: Ποιους διόρισε το Υπουργικό σήμερα

Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης: Ποιους διόρισε το Υπουργικό σήμερα

Γραπτή Δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Μάριου Πελεκάνου για αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου

 

 

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε το πρωί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το περιεχόμενο της Κοινής Δήλωσης Πρόθεσης που αφορά τη συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ίδρυση Γραφείου του Π.Ο.Υ. στη Λάρνακα. Η Κοινή Δήλωση Πρόθεσης θα υπογραφεί κατά την επίσκεψη του Διευθυντή Περιφέρειας Ευρώπης του ΠΟΥ στην Κύπρο στις 6 Οκτωβρίου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο διόρισε τον κ. Σταύρο Μιχαήλ ως Πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας. Η θητεία του λήγει στις 8 Ιανουαρίου 2023. 

Επίσης, ανανέωσε τον διορισμό του κ. Μίλτου Μιλτιάδους ως μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και αντιπρόσωπο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) για πενταετή θητεία.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον διορισμό του Συμβουλίου Εγγραφής Ιατρικών Επισκεπτών για περίοδο τριών ετών.

Πρόεδρος του Συμβουλίου διορίστηκε ο κ. Μιχάλης Χριστοδούλου και μέλη η κα Ιακωβίνα Παντελή, Ανώτερη Διοικητικός Λειτουργός του Υπουργείου Υγείας, ο Δρ. Σπύρος Γεωργίου, εκπρόσωπος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, ο  κ. Κωνσταντίνος Ευαγγέλου, εκπρόσωπος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου,  η κα Λουκία Κυριάκου, η κα Γιώτα Ιωάννου, η κα Αργυρώ Καμιναρίδου, ο κ. Κυριάκος Καπνέτης και ο κ. Στάθης Αριστείδου.

Εγκρίθηκε ο διορισμός των νέων μελών του Συμβουλίου Ιατρικής Εκπαίδευσης: Καθηγητής Πάρης Τέκκης, Πρόεδρος, Δρ. Ελισάβετ Κωνσταντίνου, Αναπληρώτρια Πρόεδρος, Καθηγητής Απόστολος Καμπαρούδης, Αντιπρόεδρος και μέλη Καθηγητής Μιχάλης Δούμας, Δρ. Χρύσανθος Γεωργίου, Δρ. Άγγελος Στυλιανού, Δρ. Γεώργιος Μιλτιάδου. 

Εγκρίθηκε νομοσχέδιο με τίτλο «Ο περί Ίδρυσης και Άδειας Λειτουργίας Υπηρεσιών παροχής Κοινοτικής Νοσηλευτικής και Κοινοτικής Μαιευτικής Νόμος του 2022». Με το νομοσχέδιο εισάγεται ένα ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για τη δημιουργία ενός ενιαίου και αποτελεσματικού πλαισίου παροχής υπηρεσιών για την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη των ατόμων που χρήζουν Κοινοτικής Νοσηλευτικής και Κοινοτικής Μαιευτικής.