Αρχική Τελευταία Νέα Οι Κύπριοι δεν πάνε στον οδοντίατρο

Οι Κύπριοι δεν πάνε στον οδοντίατρο

Μόλις 0,1 επισκέψεις στον οδοντίατρο ανά κάτοικο το έτος καταγράφονται στην Κύπρο, το 2017, σύμφωνα με τη Eurostat, η οποία τοποθετεί τη χώρα στην τελευταία θέση της σχετικής κατάταξης στην ΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επισκέψεις στον οδοντίατρο ανά κάτοικο στην Κύπρο είναι τέσσερις φορές λιγότερες από την προτελευταία επίδοση (της Ρουμανίας με 0,4), τη στιγμή που η απόσταση του προτελευταίου από την 2η μεγαλύτερη επίδοση (Τσεχία και Λιθουανία, από 1,6 επισκέψεις ανά κάτοικο), είναι πάλι υποτετραπλάσια.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ολλανδία με 2,8 επισκέψεις ανά κάτοικο το έτος, για το 2017 (επίδοση διπλάσια από τη δεύτερη – Τσεχία, Λιθουανία με 1,6).

Η μεγάλη πλειοψηφία των 28 βρίσκεται ανάμεσα στις 1,6 και 1,1 επισκέψεις ανά κάτοικο ανά έτος, ενώ μόνο οι η Βουλγαρία, Πολωνία (από 0,9), το ΗΒ (0,8), η Ουγγαρία (0,7) και η Δανία (0,5), από κοινού με Ρουμανία (0,4) και Κύπρο (0,1), πέφτουν κάτω από το όριο της μιας επίσκεψης ανά κάτοικο ανά έτος. Λετονία, Βέλγιο, Σλοβενία, Μάλτα και Ελλάδα δεν παρείχαν στοιχεία.

Αναλυτικά, Γερμανία, Εσθονία και Γαλλία (στοιχεία 2016), βρίσκονται στις 1,5 επισκέψεις ανά κάτοικο ανά έτος, Λουξεμβούργο και Ισπανία στις 1,4, Ιρλανδία και Σουηδία στις 1,3, Σλοβακία και Αυστρία στις 1,2 και Κροατία, Φιλανδία στις 1,1 επισκέψεις ανά κάτοικο, ανά έτος για το 2017.

Πηγή: ΚΥΠΕ