Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας | Οι 20 πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο – Η θέση της Κύπρου

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Φινλανδία είναι ένα ευτυχισμένο μέρος, καθώς για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η χώρα ανακηρύχθηκε η πιο ευτυχισμένη στον κόσμο στην ετήσια έκθεση του World Happiness Report για το 2023, η οποία κατατάσσει την παγκόσμια ευτυχία σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο.

n

Σημειώνεται πως η έκθεση δημοσιεύεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου που έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας.

n

Η κατάταξη των χωρών βασίζεται σε δεδομένα από πηγές όπως η Gallup World Poll, αξιοποιώντας έξι βασικούς παράγοντες: την κοινωνική υποστήριξη, το εισόδημα, την υγεία, την ελευθερία, τη γενναιοδωρία και την απουσία διαφθοράς.

n

Ο φετινός κατάλογος έχει πολλές ομοιότητες με τις προηγούμενες εκθέσεις του 2022, 2021, 2020 και 2019, καθώς οι σκανδιναβικές χώρες βρίσκονται και πάλι στις πρώτες θέσεις. Όπως και το 2022, η Δανία βρίσκεται ξανά δεύτερη ακολουθούμενη από την Ισλανδία.

n

n

Γιατί η Φινλανδία;

n

Γιατί η Φινλανδία είναι όμως η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο; Σύμφωνα με τους ειδικούς του Πανεπιστημίου Aalto της Φινλανδίας, υπάρχουν αρκετοί βασικοί παράγοντες. Φαίνεται να υπερέχει εδώ λόγω της ικανότητας του φινλανδικού συστήματος πρόνοιας να βοηθά τους πολίτες της, οι οποίοι αισθάνονται περισσότερο απ΄όλους πως η Πολιτεία τους φροντίζει», λέει ο λέκτορας του Πανεπιστημίου Aalto, Φρανκ Μαρτέλα.

n

«Τα σχετικά γενναιόδωρα επιδόματα ανεργίας και η σχεδόν δωρεάν υγειονομική περίθαλψη βοηθούν στην άμβλυνση των πηγών δυσαρέσκειας, διασφαλίζοντας πως λίγοι άνθρωποι στη Φινλανδία είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους» αναφέρει ο καθηγητής.

n

Η Κύπρος βρίσκεται στην 46η θέση.

n

The post Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας | Οι 20 πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο – Η θέση της Κύπρου appeared first on Lemesos | Λεμεσός Blog |.

n