Αρχική Τελευταία Νέα Πανεπιστήμιο Κύπρου: Να μην εγγραφούν σε μαθήματα όσοι σκοπεύουν να φοιτήσουν στην...

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Να μην εγγραφούν σε μαθήματα όσοι σκοπεύουν να φοιτήσουν στην Ελλάδα

Δεν θα πρέπει να προχωρήσουν στην ηλεκτρονική εγγραφή στα μαθήματα του Πανεπιστημίου Κύπρου, την Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2023 οι πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες που κράτησαν θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, αλλά έχουν εξασφαλίσει θέση και σκοπεύουν να φοιτήσουν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) της Ελλάδας.

Με σημερινή ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Κύπρου υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με τους κανόνες σπουδών και φοιτητικών θεμάτων, προπτυχιακός/η φοιτητής/ρια του Πανεπιστημίου Κύπρου δεν δικαιούται να φοιτά ταυτόχρονα και σε πρόγραμμα σπουδών άλλου κρατικού ιδρύματος στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.

Επισημαίνεται επίσης πως, φοιτητές/φοιτήτριες, που θα απουσιάζουν από τα μαθήματα θα διαγραφούν λόγω του ότι η φοίτηση σε όλα τα Τμήματα είναι υποχρεωτική και συνεχής.

Σημειώνεται ότι αυτό επιβάλλεται και για σκοπούς ηθικής και δικαιοσύνης προς τους/τις υπόλοιπους/ες υποψηφίους/ες, οι οποίοι/ες θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν έγκαιρα τις νέες θέσεις που θα κενωθούν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με την Β’ Κατανομή.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου https://www.ucy.ac.cy/aasw/.

KYΠΕ