Αρχική Τεχνολογία Η PayPal επιτρέπει πλέον την αποστολή χρημάτων μέσω Facebook

Η PayPal επιτρέπει πλέον την αποστολή χρημάτων μέσω Facebook

Άλλο ένα βήμα προς την πλήρη απλοποίηση των συναλλαγών.  Η PayPal επιτρέπει από την Παρασκευή στους πελάτες της να στέλνουν χρήματα σε άλλους χρησιμοποιώντας απλά το Facebook Messenger.

Η υπηρεσία αποστολής άνοιξε από τις 20 Οκτωβρίου για όσους έχουν λογαριασμό PayPal, και το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να πατήσει το μπλε σύμβολο «+», να επιλέξει το πράσινο κουμπί πληρωμών και να βάλει ως πηγή αποστολής χρημάτων το PayPal.

Η κίνηση αυτή ανοίγει πλέον την πλατφόρμα της PayPal στους 1,2 δισ. μηνιαίους χρήστες του Facebook Messenger, πατώντας πάνω στην ήδη υπάρχουσα λειτουργία της εφαρμογής που είχε ξεκινήσει από το 2015. 

Υπάρχει όμως κι άλλος ένας τρόπος για να στείλει κάποιος χρήματα από το PayPal, μέσω Facebook Messenger. Αρκεί να χρησιμοποιήσει το chatbot του PayPal, το οποίο παρέχει άμεση βοήθεια σε όποιον τη χρειαστεί.

Η υπηρεσία είναι (αρχικά) διαθέσιμη μόνο για τους κατοίκους των HΠΑ και επιτρέπει την αποστολή και την λήψη χρημάτων μέσω του Facebook Messenger, από έναν «φίλο» σε κάποιον άλλο, χάρη στη διαμεσολάβηση του PayPal. Για να είμαστε όμως περισσότερο σαφείς, αυτή είναι μια εναλλακτική λύση στην ήδη υπάρχουσα λειτουργία πληρωμών η οποία κρύβεται μέσα στο Messenger εδώ και μερικά χρόνια. Αυτή η λειτουργία (αν και αρχικά είχε εμφανιστεί ως ανταγωνιστής του κοινωνικού δικτύου απέναντι στην ηλεκτρονική τράπεζα) κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον για τις πιο άμεσες peer-to-peer συναλλαγές, με αποτέλεσμα το Facebook να ανακοινώσει ότι όλα λειτουργούν σωστά και ότι δεν έχει κανένα σκοπό να χτίσει τη δική του επιχείρηση πληρωμών ώστε να κάνει το Messenger καλύτερο.

Πηγή: FortuneGreece