Αρχική Τελευταία Νέα Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες

Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες

Σήμερα, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά. Από το μεσημέρι και μετά ωστόσο, ο καιρός θα καταστεί γενικά μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται κατά τόπους μεμονωμένες ελαφρές βροχές καθώς και ελαφρά χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και μέχρι κυματώδης, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 17 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται τοπικά, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια ή και στο εσωτερικό, μεμονωμένη βροχή και ελαφρά χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Αργότερα ωστόσο, ο καιρός αναμένεται να καταστεί σε αρκετές περιοχές κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι, 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη, στα νότια και ανατολικά παράλια και μέχρι κυματώδης, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 12 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στον μείον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά αργότερα παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά τόπους πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή και στα ψηλότερα ορεινά ελαφρά χιονόπτωση. Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται τοπικά να σημειωθεί μεμονωμένη ελαφρά βροχή καθώς και ελαφρά χιονόπτωση τοπικά στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Πέμπτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού, στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 22 εκατοστά.