Αρχική Τελευταία Νέα Δεν πέθανε τελικά 8χρονο κορίτσι από γρίπη στη Λεμεσό – Ήταν ορθογραφικό...

Δεν πέθανε τελικά 8χρονο κορίτσι από γρίπη στη Λεμεσό – Ήταν ορθογραφικό λάθος

Δεν ισχύει τελικά ο θάνατος του οκτάχρονου κοριτσιού, που όπως αναφερόταν χθες μέσα από τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, αφού σύμφωνα με την Επίκουρο Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Μαρία Κολιού, υπήρξε ορθογραφικό λάθος.

Συγκεκριμένα, η Δρ. Κολιού, μιλώντας στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ανέφερε ότι, «υπάρχει ένας λάθος στην ημερομηνία γέννησης που δόθηκε και θα γίνει η διόρθωση εντός της ημέρας. Ήταν ορθογραφικό λάθος στην ημερομηνία γέννησης και μετά από έρευνα που έγινε, δεν υπάρχει τέτοιο περιστατικό». 

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπ. Υγείας, στους δεκατέσσερις ανέρχονται οι νεκροί από Γρίπη αυτό τον χειμώνα.

Συνολικά τα νοσηλευμένα περιστατικά από Γρίπη ανέρχονται στα 440, εκ των οποίων τα 274 αφορούν παιδιά κάτω των 15 ετών.

Τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία, σχετικά με την επιτήρηση της δραστηριότητας της Γρίπης Κύπρο, αφορούν στην περίοδο 26 Δεκεμβρίου του 2022 μέχρι 6 Μαρτίου του 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν του 50% των περιστατικών Γρίπης αφορά παιδιά κάτω των 15 ετών.

Εξάλλου, η ενδιάμεση ηλικία σε σχέση με τα περιστατικά Γρίπης που έχουν νοσηλευτεί την εβδομάδα 27 Φεβρουαρίου μέχρι 6 Μαρτίου (τα τελευταία στοιχεία) αφορά στα 8 έτη.