Αρχική Τελευταία Νέα Το νησί αλλάζει εικόνα – Η Kύπρος των ουρανοξύστων (Photo & Video)

Το νησί αλλάζει εικόνα – Η Kύπρος των ουρανοξύστων (Photo & Video)

delmarnew

Τα τελευταία χρόνια η «ανάσα» ανάπτυξης είναι έκδηλη. Οι ουρανοξύστες που κάνουν την εμφάνιση τους αργά αλλά σταθερά προσφέρουν στην κυπριακή οικονομία νέα ώθηση και νέες προοπτικές ανάπτυξης.

Limassol Del Mar
Με ύψος 107 μέτρα και 27 ορόφους το Limassol Del Mar έχει χαρακτηριστεί ως τα πλέον φιλόδοξα έργα ανάπτυξης που σχεδιάστηκαν στην Κύπρο και το δεύτερο πιο ψηλό κτήριο της Λεμεσού.

delmarnew

Ιδιοκτησίας της κοινοπραξίας των ομίλων Leptos και D. Zavos, θα κατασκευαστεί στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού (ανατολικά της Τουριστικής Περιοχής Γερμασόγειας)  θα αποτελείται από δύο πολυτελείς πύργους, πρωτοποριακού σχεδιασμού και κατασκευής, με 168 διαμερίσματα με απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα.
Η πρώτη φάση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019 και η δεύτερη το 2020, ενώ πέραν του 50% της πρώτης φάσης του έργου έχει πωληθεί.

 

The Oval
Η κατασκευή του μοναδικού σχεδιαστικά κτηρίου της Λεμεσού φθάνει προς το τέλος της. Με ύψος 75 μέτρα και 16 ορόφους η Εταιρεία Cybarco κατασκευάζει στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, πλησίον του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού και 100 μέτρα από τη θάλασσα, ένα έργο εμπορικής χρήσης. 

Τα Executive Offices βρίσκονται στον 14ο και 15ο όροφο ενώ έχουν πρόσβαση στο roof terrace του 16ου ορόφου.  Πέραν του 93% των γραφείων έχει ήδη πωληθεί.

 

ΟΝΕ
Στις αρχές του 2019 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του ONE στη Λεμεσό της Pafilia Property Developers. Πρόκειται για  το ψηλότερο παραλιακό, οικιστικό κτίριο στην Ευρώπη.
Το ύψος του συμβολαίου κατασκευής του έργου ανέρχεται στα εβδομήντα επτά εκατομμύρια ευρώ (€77 εκ.) , ενώ έχει βραβευθεί με πέντε αστέρια στην κατηγορία των ψηλών κτιρίων για τη χρονιά 2016 – 2017 από το θεσμό των Ευρωπαϊκών Βραβείων Ακινήτων.

Το έργο που βρίσκεται επί της λεωφόρου 28ης Οκτωβρίου στη Λεμεσό αποτελείται από 37 ορόφους, 83 πολυτελή διαμερίσματα και ένα τριώροφο ρετιρέ, με απρόσκοπτη πανοραμική θέα προς θάλασσα και βουνό.
Έχει ύψος 170 μέτρα.

Makariou 101
Με ύψος 115 μέτρα και 30 ορόφους το υψηλότερο έργο της Λευκωσίας,  ‘Makariou 101’ της Cyfield που ανεγείρεται στη λεωφόρο Μακαρίου, αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2019. Η συνολική αξία του κτιρίου  ξεπερνά τα €80 εκατ. Θα φιλοξενεί διαμερίσματα, εστιατόριο και καταστήματα. 

Πύργοι Μαρίνας Αγ. Νάπας
Η ολοκλήρωση των Πύργων από την ΜΜ Makronisos Marina αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021. Θα έχει ύψος 100 μέτρα και θα διαθέτει 26 ορόφους. Οι πύργοι θα αποτελούνται κυρίως από πολυτελή διαμερίσματα και σουίτες και θα είναι μέρος της υποδομής της μαρίνας Αγίας Νάπας.

White Walls (Tower 25)
O oυρανοξύστης Tower 25 (White Walls) στη Λευκωσία ολοκληρώθηκε το 2013 και σχεδιάστηκε από τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Ζαν Νουβέλ για την κυπριακή εταιρεία Nice Day Developments.

Έχει ύψος 62 μέτρα και διαθέτει 17 ορόφους. Το κτίριο βραβεύτηκε ως το καλύτερο ψηλό κτήριο της Ευρώπης από το Συμβούλιο Ψηλών Κτηρίων και Αστικού Περιβάλλοντος (CTBUH).

 

Olympic Residence: Οι Δίδυμοι Πύργοι της Λεμεσού
Με ύψος 63 μέτρα οι ΄Δίδυμοι Πύργοι’ στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού από την M.G. Olympic Residences ολοκληρώθηκαν το 2012.

Το συγκρότημα διαθέτει πισίνες, ιδιωτική λέσχη, γήπεδο τένις και σπα με ρωμαϊκό λουτρό, ενώ οι πολυτελείς σουίτες προσφέρουν μοναδική πανοραμική θέα.
 

 

ARC-SHIP

Οι πωλήσεις του μέχρι τώρα έχουν ξεπεράσει το 25%. Το παραθαλάσσιο, The Arc-Ship (Cyfield Group of companies) στη Λεμεσό που θα είναι έτοιμο πριν το τέλος του 2017. 

Εχει ύψος 60 μέτρα, 16 ορόφους και είναι εμπνευσμένο από τα κύματα της θάλασσας και τις καμπύλες των πανιών.

 

Λεβέντειος Πινακοθήκη 

Το 16όροφο κτίριο της Resde DPM, εγκαινιάστηκε το 2014. Πρόκειται για ένα σύγχρονο, φιλόξενο κτήριο, φιλικό προς το περιβάλλον και εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας οπτικοακουστικά μουσειολογικά μέσα. Η ανέγερση του κτηρίου διήρκεσε τέσσερα χρόνια.