Αρχική Τελευταία Νέα Πότε αποχωρεί σταδιακά ο καύσωνας

Πότε αποχωρεί σταδιακά ο καύσωνας

Σε ισχύ είναι κίτρινη προειδοποίηση, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, που εκδόθηκε από χθες 1/7 και θα διαρκέσει μέχρι σήμερα στις 17:00 το απόγευμα.
Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο Διευθυντής Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, αναφέροντας πως είναι η τελευταία ημέρα με τόσο ψηλές θερμοκρασίες.

«Από αύριο θα υπάρχει σταδιακή κάμψη της θερμοκρασίας, με τη θερμοκρασία να ανέρχεται στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 36 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 33 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 30 στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά».

Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι ήταν μια μακρά και θερμή εβδομάδα, όπως αναφερόταν και στα δελτία καιρού.

«Ήταν ένα σύστημα που επηρέασε όλη την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου» ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης.

Μετέπειτα συμπλήρωσε ότι το συγκεκριμένο σύστημα εκτός από τις ψηλές θερμοκρασίες, έδωσε σε σημαντικές περιόδους υψηλό δείκτη δυσφορίας και αρκετές πυρκαγιές είτε στην ύπαιθρο είτε σε δασικές περιοχές.

Διευκρίνισε ότι το απόλυτο μέγιστο του Ιουλίου δεν θα ξεπεραστεί, αφού είναι οι 44 βαθμοί κελσίου, «εμείς δεν θα ανέβουμε άνω των 43 βαθμών».

Τόνισε ότι την συγκεκριμένη περίοδο είμαστε περίπου 8 βαθμούς πάνω από το κανονικό, «έχουν ξεπεραστεί οι κανονικές θερμοκρασίες κατά πολλές μονάδες» είπε.

Διευκρίνισε ότι το απόλυτο μέγιστο του Ιουλίου δεν θα ξεπεραστεί, αφού είναι οι 44 βαθμοί κελσίου, «εμείς δεν θα ανέβουμε άνω των 43 βαθμών». Τόνισε ότι την συγκεκριμένη περίοδο είμαστε περίπου 8 βαθμούς πάνω από το κανονικό, «έχουν ξεπεραστεί οι κανονικές θερμοκρασίες κατά πολλές μονάδες» είπε.