Αρχική Τελευταία Νέα Πράσινο φως για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας;

Πράσινο φως για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας;

Σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν οτι η διαδικασία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα βρίσκεται σε τελικό στάδιο καθώς πολύ σύντομα το Συμβούλιο Προσφορών θα οριστικοποιήσει την τελική του απόφαση.

Μάλιστα ο υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης σε δήλωση του στην Brief σημείωσε ότι η διαδικασία προχωρεί κανονικά και σε 15 – 20 μέρες θα είμαστε σε θέση να προβούμε στις τελικές ανακοινώσεις.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι προτού προβεί σε οποιεσδήποτε ανακοινώσεις θέλει να ενημερώσει προηγουμένως τον επιτυχόντα, ώστε να είναι έτοιμος κατά την διάρκεια των ανακοινώσεων, να αναφερθεί σε δρομολόγια, τιμές εισιτηρίων, ενδεχόμενο τρίτο προορισμό για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι και να προετοιμάσουν το ταξίδι τους. Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι είναι αρκετοί αυτοί που ζητούν να μάθουν λεπτομέρειες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση και συνέστησε υπομονή ακόμη μερικές μέρες και θα ανακοινωθούν όλα.

Να υπενθυμίσουμε ότι πέρσι τον Μάιο ναυάγησε η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους μεταφορείς στο διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί ενώ λίγους μήνες μετά, ο εν λόγω διαγωνισμός προκηρύχθηκε ξανά στις 25 Νοεμβρίου 2021 και οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς υπέβαλαν προσφορά μέσω της ιστοσελίδας της Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων του Γενικού Λογιστηρίου της Κύπρου e-procurement.

Σημειώνεται ότι στις 28/1 έληξε η προθεσμία υποβολής προσφορών διαγωνισμού για την επιλογή ανάδοχου, ενώ τρεις είναι οι εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον: Η SCANDRO HOLDING LTD, η προσφορά της οποίας ανέρχεται στα 15.594.000 ευρώ, η N.Y. BUSINESS TIES LTD η προσφορά της οποίας ανήλθε στα 14.100.000 ευρώ και η KIARA NAFTIKI ETAIRIA (Όμιλος SeaJets) που πρόσφερε 16.500.000 ευρώ.