Αρχική Τελευταία Νέα Προειδοποιεί το Τμήμα Φορολογίας για απάτη με email

Προειδοποιεί το Τμήμα Φορολογίας για απάτη με email

Προειδοποιεί και προτρέπει το Τμήμα Φορολογίας το κοινό να αγνοεί ανεπιθύμητη αλληλογραφία που σκοπό έχει να υποκλέψει στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού ανυποψίαστων πολιτών.

Συγκεκριμένα το Τμήμα Φορολογίας ενημερώνει ότι συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανεπιθύμητα μηνύματα με τα οποία προτρέπονται οι αποδέκτες να δώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού για να λάβουν επιστροφή φόρου.

Σημειώνει πως αυτού του είδους τα μηνύματα έχουν σκοπό να υποκλέψουν στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού ανυποψίαστων πολιτών και το Τμήμα Φορολογίας προτρέπει όσους λαμβάνουν τέτοια ή παρόμοια μηνύματα να τα αγνοούν.

Επισημαίνεται ότι:

Το Τμήμα Φορολογίας επικοινωνεί με το κοινό ΜΟΝΟ μέσω ηλεκτρονικών διευθύνσεων οι οποίες καταλήγουν σε:@tax.mof.gov.cy, και προτρέπει το κοινό να βεβαιώνεται ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση του πραγματικού αποστολέα έχει την κατάληξη αυτή.

Το Τμήμα Φορολογίας αποστέλλει μέσω ταχυδρομείου Ειδοποίηση Επιβολής Φορολογίας για την κάθε Φορολογική Δήλωση που εκκαθαρίζεται, στην οποία αναγράφεται το ποσό επιστρεπτέου ή οφειλόμενου φόρου.

Οι επιστροφές φόρου γίνονται μόνο με έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό, το  IBAN του οποίου δηλώνει ο φορολογούμενος στο Τμήμα με ασφαλείς διαδικασίες μέσω συγκεκριμένου εντύπου.