Αρχική Τελευταία Νέα Πρωτοβουλία «Για τη Λεμεσό»: Διοργανώνει Αρχιτεκτονικό Περίπατο στην πόλη

Πρωτοβουλία «Για τη Λεμεσό»: Διοργανώνει Αρχιτεκτονικό Περίπατο στην πόλη

Η Πρωτοβουλία «Για τη Λεμεσό» διοργανώνει αρχιτεκτονικό περίπατο στο κέντρο της Λεμεσού, το Σάββατο 20 Μαΐου, στις 10.30 π.μ. Η δράση περιλαμβάνει ξενάγηση στη περιοχή δικαστηρίων, με στάσεις στα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα αρχιτεκτονικού μοντερνισμού της Λεμεσού.

Έχοντας ως σημείο συνάντησης το πάρκο μπροστά από το πρώην ξενοδοχείο Κούριο Παλάς, οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν μία διαδρομή στη περιοχή των δικαστηρίων που περιλαμβάνει το Αρχαιολογικό Μουσείο, το δικαστήριο, το Εφτάπατο, τη σχολή Terra Santa (Καλογριές), τη πολυκατοικία «Πίττα”, τα κτήρια στην οδό Ολυμπίων, το Δημοτικό Κήπο και το Τουριστικό Περίπτερο. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 9 στάσεις και ισάριθμες σύντομες επεξηγηματικές διαλέξεις για καθένα από τα κτήρια που περιλαμβάνονται στη διαδρομή.

Ο Λεμεσιανός Αρχιτέκτονας Φειδίας Παυλίδης, έχοντας ασχοληθεί σε βάθος με τον κυπριακό Μοντερνισμό, θα συνεισφέρει στην ενημέρωση των συμμετεχόντων σε σχέση με την αρχιτεκτονική κληρονομιά της Λεμεσού, με απλό και κατανοητό τρόπο. Η δράση απευθύνεται στο σύνολο των κατοίκων της Λεμεσού, προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη και την πολιτιστική της κληρονομιά.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Περίπατο, είναι διαθέσιμες στη σχετική ηλεκτρονική πρόσκληση και τα social media της Πρωτοβουλίας «Για τη Λεμεσό».