Αρχική Τελευταία Νέα Πυξίδα για τη Λεμεσό η ανάπτυξη της Μασσαλίας

Πυξίδα για τη Λεμεσό η ανάπτυξη της Μασσαλίας

Η Λεμεσός, κατά γενική παραδοχή, έχει καταφέρει μέσα από μια σειρά έργων, ως αποτέλεσμα της δημόσιας και ιδιωτικής πρωτοβουλίας να περάσει στα χέρια της τα σκήπτρα σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του τουρισμού.

Έργα, όπως η ανάπλαση της Ακτής Ολυμπίων σε μια έκταση δύο χιλιομέτρων, η ανάπλαση του Παραθαλάσσιου Πολυλειτουργικού Πάρκου αλλά και του παλιού λιμανιού. Και βέβαια την κορωνίδα της ανάπτυξης της πόλης, αποτελεί το μεγάλο έργο της μαρίνας.
 
Συνεχίζοντας την πορεία της για τουριστικές και άλλες σημαντικές αναπτύξεις, η Λεμεσός έχει θέσει πλέον το μεγάλο στοίχημα της διαμόρφωσης της υποβαθμισμένης Ακταίας Οδού, η οποία εκτείνεται μεταξύ της μαρίνας και του νέου λιμανιού.
 
Η αξιοποίηση αυτής της περιοχής, για τουριστικούς και άλλους επενδυτικούς σκοπούς, αποτέλεσε και το βασικό αντικείμενο πρόσφατης εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τον Δήμο Λεμεσού σε συνεργασία με τον Δήμο Μασσαλίας και με την υποστήριξη του ΕΒΕΛ Λεμεσού και του Γαλλοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου Μασσαλίας, κατά την οποία συζητήθηκαν διάφοροι σχεδιασμοί και προσεγγίσεις με διεθνείς προδιαγραφές για την ορθολογιστική και καινοτόμα ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της Λεμεσού.

 

Πηγή: “Φ”