Αρχική Αθλητικά Νέα Σήμερα οι Παγκύπριοι Αγώνες δρόμου 10.000μ. στο Τσίρειο

Σήμερα οι Παγκύπριοι Αγώνες δρόμου 10.000μ. στο Τσίρειο

Ηπρώτη διοργάνωση της ΚΟΕΑΣ μετά το Πάσχα είναι οι δρόμοι των 10.000μ. ανδρών και γυναικών, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο «Τσίρειο» Στάδιο Λεμεσού σήμερα Τετάρτη 19 Απριλίου 2023. Οι αγώνες αυτοί περιλαμβάνονται στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών, το κύριο μέρος των οποίων θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 29 και 30 Ιουλίου στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ. Στους αγώνες δρόμου 10.000μ. δικαιούνται να λάβουν μέρος όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της ΚΟΕΑΣ, φτάνει να έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής, οι οποίες έκλεισαν στις 12 Απριλίου, ξεχωρίζουν η παρουσία του Αμίν Χαντίρι, κατόχου των παγκύπριων ρεκόρ σε Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο και νικητή της περσινής διοργάνωσης, καθώς και του Νικόλα Φράγκου, νικητή του 2021, ο οποίος έχει και την καλύτερη επίδοση από όλους στα 10.000μ. εντός σταδίου, με 30:09.68 από το 2019. Στις γυναίκες ξεχωρίζει η παρουσία της Θάλειας Χαραλάμπους, η οποία έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην απόσταση με 35:09.
Συνολικά, στις γυναίκες δήλωσαν συμμετοχή οι ακόλουθες επτά (7) αθλήτριες: ΓΣΟ: Θάλεια Χαραλάμπους, Μαρία Σωτηρίου, Άννα Μαρί Κλαρκ, ΓΣΕ: Μαρία Παναγιώτου, Χριστίνα Κούρρη, ΓΣΚ: Βικτόρια Τοκάρεβα και ΓΣΠ: Ελένη (Έλια) Ιωάννου. Στους άνδρες, δήλωσαν συμμετοχή οι ακόλουθοι 19 αθλητές: ΓΣΖ: Αμίν Χαντίρι, Ντέιβιντ Μπράνφουτ, ΓΣΠ: Νικόλας Φράγκου, Μιχάλης Κίκας, Παναγιώτης Μοδέστου, Αλφρέδο Σόσα Όσκαρ, ΓΣΟ: Νεοκλής Ιωάννου, Ρομάν Καρακούλοφ, Δημήτρης Χρίστου, Σόλομον Μπέιν, ΓΣΚ: Νεόφυτος Λεμονάρης, Σίμος Νεοφύτου, Γιώργος Ζίμπηλος, Χρύσανθος Αντωνίου, Χρίστος Γεωργίου, ΓΣΠρ: Βλάντιμιρ Σιεμπλίκιν, Γεώργιος Χαράκης, Ανδρέας Ζένιος και ΓΣΕ: Λοΐζος Λοΐζου.
* Ο αγώνας δρόμου 10.000μ. των γυναικών θα αρχίσει στις 17:00 και των ανδρών στις 18:00.
* Με το πέρας του Ημιμαραθωνίου και των Σύνθετων Αγωνισμάτων, στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών οι βαθμολογίες διαμορφώθηκαν ως ακολούθως:
ΑΝΔΡΕΣ
(1) Γ.Σ. Ολύμπια                   9β.
(2) Γ.Σ. Πράξανδρος            8β.
(3) Γ.Σ. Κόροιβος                  6β.
(3) Γ.Σ. Ευαγόρας                 6β.
(5) Γ.Σ. Ζήνων                      6β.
(6) Γ.Σ. Παγκύπρια               4β.
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
(1) Γ.Σ. Ολύμπια                   22β.
(2) Γ.Σ. Παγκύπρια               7β.
(3) Γ.Σ. Ευαγόρας                 7β.
(4) Γ.Σ. Ζήνων                      6β.
* Στη φωτογραφία οι αθλητές με τις καλύτερες επιδόσεις στα 10.000μ., Νικόλας Φράγκου, Αμίν Χαντίρι και Θάλεια Χαραλάμπους.
Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/sports/simera-oi-agones-dromoy-10000m-sto-tsireio