Αρχική Τελευταία Νέα Σπεύδει στο μέτωπο της πυρκαγιάς ο ΠτΔ

Σπεύδει στο μέτωπο της πυρκαγιάς ο ΠτΔ

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες από τις επίγειες και τις ενάεριες δυναμείς στην περιοχή της της Άλασσας στη Λεμεσό, όπου λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι, ξέσπασε μεγάλη φωτιά, που έλαβε διαστάσεις, λόγω και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Είναι τέτοιο το μέγεθος της φωτιάς που επιστρατεύτηκαν όλα τα πτητικά μέσα και έγινε ανάκληση προσωπικού, ενώ δόθηκαν οδηγίες και εκκενώθηκαν το χωριό Κορφή, ενώ απειλείται και το χωριό Απεσιά. Παράλληλα, έκλεισαν δρόμοι, αφού η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, ωστόσο παρά τις προσπάθειες να προστατευθούν οικίες, υποστατικά τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Να σημειώσουμε ότι αυτή την ώρα σπεύδει στο μέτωπο της Πυρκαγιάς και συγκεκριμένα στο συντονιστικό κέντρο που έχει στηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ εκεί βρίσκονται ήδη οι Έπαρχος Λεμεσού, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, παραμένει αρκετά ενεργό το βορειοδυτικό μέτωπο και επικεντρώνονται εκεί περισσότερο τα εναέρια μέσα πριν αποδεσμευθούν λόγω του σκότους. Τα άλλα μέτωπο είναι σε σχετική ύφεση χωρίς να αποκλείεται πιθανή αναζωπύρωση τους.

Όλες οι δυνάμεις καταστολής από όλες τις Υπηρεσίες επιχειρούν εντατικά για να οριοθετηθεί η πυρκαγιά σε όλη την περίμετρο.