Αρχική Τελευταία Νέα Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών λόγω συνθηκών εργασίας

Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών λόγω συνθηκών εργασίας

Σε αυθόρμητη στάση εργασίας κατέρχονται από το πρωί οι υπάλληλοι του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών, οι οποίοι για ακόμη μια φορά διαμαρτύρονται για τις εργασιακές συνθήκες που, όπως λένε, προκύπτουν από την ακαταλληλότητα του Δημοτικού Μεγάρου.

Ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών αναμένει εδώ και καιρό απάντηση από το Υπουργικό Συμβούλιο σε σχέση με το αίτημα του για παραχώρηση του γειτονικού κτιρίου της πρώην ΣΠΕ Πολεμιδιών, για δημιουργία νέου Δημοτικού Μεγάρου και ανάκληση της απόφασης για παραχώρηση του στο Δήμο Αμμοχώστου.

Δυστυχώς υπάρχει «σιγή ιχθύος» από τους αρμοδίους σε σχέση με το θέμα και οι υπάλληλοι στο Δήμο είναι αγανακτισμένοι για τις συνθήκες εργασίας τους στο ακατάλληλο κτίριο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Κ.Πολεμιδιών, Νίκος Αναστασίου.

Αποφάσεις, πρόσθεσε, για τον τρόπο χειρισμού της όλης κατάστασης, που συνεχίζει να ταλανίζει το Δήμο, θα ληφθούν στο δημοτικό συμβούλιο, συμπλήρωσε.

Πάντως με ανακοίνωση τους, οι δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών, αναφέρουν ότι το υφιστάμενο κτίριο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, «έχουμε πρόβλημα χώρου, στέγασης προσωπικού και χρήζει άμεσης στατικής και αντισεισμικής αναβάθμισης».

«Εργαζόμαστε σε άθλιες εργασιακές συνθήκες σε ένα πεπαλαιωμένο κτίριο, με συνωστισμένα γραφεία τεσσάρων ατόμων σε ένα χώρο 10 τετραγωνικών, χωρίς να τηρούνται τα ελάχιστα πρότυπα μέτρα υγείας και ασφάλειας στο χώρο», προσθέτουν.

Το κτίριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση των δημοτικών υπαλλήλων, είναι ετοιμόρροπο και ανά διαστήματα υποχωρεί μπετόν από το ταβάνι, έχει διαβρωθεί η τοιχοποιία από την υγρασία και η μυρωδιά μούχλας, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, είναι ανυπόφορη και επικίνδυνη για την υγεία τους.

Σημειώνουν δε ότι για σκοπούς προσωρινής στήριξης της οροφής, έχουν τοποθετηθεί μεταλλικοί πάσσαλοι σε διάφορα σημεία του κτιρίου.

Τέλος, εκφράζουν την έντονη «δυσφορία για αδικία εις βάρος μας, αφού το κράτος μας αντιμετωπίζει ως εργαζόμενους 2ης κατηγορίας» και αξιώνουν καλύτερες εργασιακές συνθήκες σε ένα υγιές περιβάλλον με ασφάλεια για τη ζωή και την υγεία τους.

Πηγή: KYΠΕ