Αρχική Τελευταία Νέα Στάση εργασίας πρατηριούχων της ΕΚΟ στη Λεμεσό

Στάση εργασίας πρατηριούχων της ΕΚΟ στη Λεμεσό

Σε 24ωρη στάση εργασίας κατήλθαν την Τρίτη πρατηριούχοι της εταιρείας ΕΚΟ, στην επαρχία Λεμεσού, με τον Παγκύπριο Σύνδεσμό τους να κάνει λόγο για «εκβιαστικές πρακτικές και ετσιθελισμό» της εταιρείας προς τους πρατηριούχους. Δεν έκλεισαν όλα τα πρατήρια μας στη Λεμεσό και η απεργία έγινε μονομερώς, λέει στο ΚΥΠΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου Λτδ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων, η 24ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας των πρατηριούχων της ΕΚΟ, στην επαρχία Λεμεσού, γίνεται λόγω «σοβαρής οικονομικής διαφοράς που προέκυψε».

 Όπως κατήγγειλαν πρατηριούχοι, προσθέτει, «λόγω δεσπόζουσας θέσης της, η εταιρεία, με εκβιαστικές πρακτικές αλλά και ετσιθελισμό, επιβάλλει στους πρατηριούχους, χωρίς την συγκατάθεση τους, τις όποιες οικονομικές αλλαγές η ίδια επιθυμεί».  

«Θα πρέπει επιτέλους οι εταιρείες πετρελαιοειδών να σεβαστούν τους πρατηριούχους τους που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή και καθημερινά προσπαθούν, καταβάλλοντας τα μέγιστα, να υλοποιήσουν τους στόχους και τις στρατηγικές που οι ίδιες τους οι εταιρείες αποφασίζουν», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πρατηριούχων εκφράζει τη στήριξη του προς τους συναδέλφους πρατηριούχους «γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η προσπάθεια, από μέρους της εταιρείας ΕΚΟ, να στερήσει εισόδημα από τους συναδέλφους μας και κατ’ επέκταση στις οικογένειές τους, είναι άδικη, ανήθικη και προκλητική».  

Σημειώνεται τέλος ότι, σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το πρόβλημα, τα μέτρα θα επεκταθούν σε όλες τις επαρχίες.  

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να τοποθετηθεί επί του ζητήματος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Γρηγοράς, δήλωσε πως δεν θα σχολιάσει τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, σημειώνοντας πως «η ΕΚΟ είναι ανοικτή στη Λεμεσό».  

«Ορισμένοι πρατηριούχοι διέκοψαν μονομερώς τη λειτουργία των πρατηρίων μας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «οι πελάτες μας εξυπηρετούνται κανονικά σε πρατήρια της ΕΚΟ σε όλη την επαρχία».

Πηγή: ΚΥΠΕ