Αρχική Τελευταία Νέα Στη Λεμεσό τα πλακίδια εξέτασης του οστού του Θανάση Νικολάου

Στη Λεμεσό τα πλακίδια εξέτασης του οστού του Θανάση Νικολάου

Εν αναμονή της αυριανής παράδοσης των πορισμάτων και άλλων τεκμηρίων, στην οικογένεια, θα βρίσκονται σήμερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού τα πλακίδια εξέτασης του υοειδές οστού του Θανάση Νικολάου. Την ίδια ώρα η μητέρα του εθνοφρουρού, που στις 29 Σεπτεμβρίου 2009 εντοπίστηκε νεκρός στο γεφύρι της Άλασσας, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ότι η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε εγείρει αρκετά ερωτηματικά.

Τα πλακίδια των επιστημονικών εξετάσεων του οστού, που έγιναν στην Αθήνα και κατέδειξαν ότι ο θάνατος του Θανάση ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, θα μεταφερθούν σήμερα από τη Λευκωσία στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αυτά θα φυλαχτούν σε ειδικό χώρο, ξεχωριστά από τα υπόλοιπα οστά του Θανάση Νικολάου, τα οποία επίσης βρίσκονται υπό φύλαξη στην ΑΔΕ Λεμεσού.

Έχοντας ήδη εκφράσει την δυσαρέσκεια της για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην όλη διαδικασία παράδοσης των πορισμάτων και τεκμηρίων, τα οποία τέθηκαν ενώπιον θανατικού ανακριτή, η μητέρα του άτυχου εθνοφρουρού, Ανδριάνα Νικολάου, διερωτήθηκε γιατί κρατήθηκαν τόσες μέρες στη Λευκωσία τα πλακίδια εξέτασης, που έφτασαν από την Αθήνα στις 16 Ιουνίου.

Υπάρχουν, πρόσθεσε, πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, είπε η κ.Νικολάου, η οποία θα βρίσκεται αύριο το μεσημέρι στο επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού, όπου εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας, θα παραδώσουν τα πορίσματα των εξετάσεων μαζί με άλλα τεκμήρια που ζητήθηκαν.

Η οικογένεια προσβλέπει ότι μέσα από τα πορίσματα, τόσο της παθολογοανατόμου Δήμητρας Καραγιάννη, που εκπροσωπούσε την οικογένεια και το οποίο απέδωσε το θάνατο σε στραγγαλισμό και όχι αυτοχειρία, όσο και το πόρισμα του παθολογοανατόμου Εμμανουήλ Αγαπητού, που διόρισε η Νομική Υπηρεσία, θα ανοίξει το δρόμο για νέες αστυνομικές έρευνες και διαλεύκανση της υπόθεσης.