Αρχική Τελευταία Νέα Στην Κύπρο ξανά ορθοπεδικοί ιατροί από αμερικανικά νοσοκομεία

Στην Κύπρο ξανά ορθοπεδικοί ιατροί από αμερικανικά νοσοκομεία

Ο Διευθυντής του τμήματος Προσθετικής και Ορθωτικής αποκατάστασης των φημισμένων Shriners Hospitals Mathew Brock McConkey, ταξίδεψε εντός των τελευταίων 4 μηνών για δεύτερη φορά στην Κύπρο, για να προσφέρει υψηλού επιπέδου φροντίδα σε παιδιά στα οποία κρίθηκε η ανάγκη να εφαρμοστούν προσθετικά μέλη, νάρθηκες και άλλα βοηθήματα ορθοπεδικής αποκατάστασης.

Πιο συγκεκριμένα η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ιδρύματος Γεωργίου & Θέλμας Παρασκευαΐδη με τα Νοσοκομεία Shriners των ΗΠΑ από τη Δευτέρα 24/4/23 μέχρι και την Πέμπτη 27/4/2023, για να εφαρμοστούν τα αναγκαία βοηθήματα σε 33 παιδιά από Κύπρο, Λίβανο και Συρία. Η εφαρμογή έγινε στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ιδρύματος Παρασκευαΐδη με την βοήθεια Κύπριου ειδικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Ιδρυμα Γεωργίου & Θέλμας Παρασκευαΐδη “οι ορθοπεδικοί γιατροί των Νοσοκομείου Shriners, χάρη στο Ίδρυμα Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, στα 40 χρόνια αυτής της συνεργασίας με τους, έχουν εξετάσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 16.000 παιδιά ενώ έχουν αποσταλεί στην Αμερική περισσότερα από 4.000 παιδιά για περαιτέρω εξετάσεις, χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεία”.

Τα παιδιά που χρειάζονται εξειδικευμένη θεραπεία, παραπέμπονται -ασχέτως εάν η οικογένειά τους έχει τη δυνατότητα να καταβάλει το απαιτούμενο ποσό- από το Ίδρυμα Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, στα νοσοκομεία Shriners στην Αμερική, για επεμβάσεις και αποθεραπεία.