Αρχική Τελευταία Νέα Στήριξη Επιτρόπου Περιβάλλοντος στις περιβαλλοντικές δράσεις Δήμου Λεμεσού

Στήριξη Επιτρόπου Περιβάλλοντος στις περιβαλλοντικές δράσεις Δήμου Λεμεσού

ÓõíÜíôçóç Åðéôñüðïõ ÐåñéâÜëëïíôïò ìå ôï ÄÞìáñ÷ï Ëåìåóïý, óôï äçìïôéêü ìÝãáñï ôçò ðüëçò.

Το γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος θα βρίσκεται δίπλα στο Δήμο Λεμεσού και θα συνεχίσει τη συνεργασία που προϋπήρχε, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του, ιδιαίτερα για την αποστολή των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Επίτροπος Μαρία Παναγιώτου, στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης της με τον Δήμαρχο της πόλης Νίκο Νικολαΐδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Νικολαΐδης ενημέρωσε την νέα Επίτροπο Περιβάλλοντος για τις περιβαλλοντικές πολιτικές και δράσεις του Δήμου και ειδικά για το EU Cities Mission, το φιλόδοξο πρόγραμμα των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο οποίο συμμετέχει η Λεμεσός.

Όπως είπε η κ. Παναγιώτου, «είχα την ευκαιρία για να ενημερωθώ για τους φιλόδοξους αλλά όπως βλέπω υλοποιήσιμους στόχους του Δήμου Λεμεσού και είναι με ικανοποίηση που άκουσα όλα όσα γίνονται αλλά και όλα όσα φαίνεται ότι θα γίνουν και μέσω του EU Cities Mission για το 2030, αλλά και μέσα από δράσεις που ήδη τρέχουν, με μια σημαντική έγνοια για το περιβάλλον και στο επίπεδο της κυκλικής οικονομίας και στο επίπεδο της πράσινης ανάπτυξης».

«Εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω και για να συνδράμω σε όλη αυτήν την ενέργεια που γίνεται, με όποιο τρόπο μπορώ, έτσι ώστε να πετύχουμε τους στόχους και για το 2030 αλλά και για το 2055.», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «οι στόχοι είναι και τοπικοί, είναι και εθνικοί και για τον καθέναν από εμάς».

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η συνεργασία που υπήρχε με την προκάτοχο της και το Δήμο Λεμεσού θα συνεχιστεί, υποδεικνύοντας ότι πιο συγκεκριμένες δράσεις αυτής της συνεργασίας θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Καλωσορίζοντας την νέα Επίτροπο Περιβάλλοντος, ο κ. Νικολαΐδης της ευχήθηκε καλή επιτυχία «στο δύσκολο έργο της, το οποίο διαπιστώνουμε με μεγάλη χαρά ότι αναλαμβάνει με πολύ ζέση και πολύ δυναμισμό για να το διεκπεραιώσει».

«Ενημερώσαμε την Επίτροπο για τα προγράμματα του Δήμου που έχουν σχέση με τις περιβαλλοντικές πολιτικές, είτε αυτά αφορούν το πράσινο, την κυκλική οικονομία, την προστασία της θάλασσας, του περιβάλλοντος, τις δράσεις και τα έργα που κάνουμε», συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι έγινε ιδιαίτερη ενημέρωση για την αποστολή EU Cities Mission, «αυτής της τεράστιας ευκαιρίας για την πόλη και τη χώρα μας να μπούμε σε μια βιώσιμη, πιο αειφόρο ανάπτυξη με στόχο το 2030».

Ο κ. Νικολαΐδης ευχαρίστησε την Επίτροπο για τη στήριξη που εξέφρασε με στόχο την προώθηση «αυτών των μεγάλων πολιτικών» και σημείωσε ότι ο Δήμος Λεμεσού θα συνεργαστεί με το γραφείο της «ούτως ώστε να πετύχουμε αυτά που πρέπει να επιτευχθούν σε μια σύγχρονη πόλη και μια σύγχρονη χώρα».