Αρχική Τελευταία Νέα Σχέδιο «σωσίβιο» πρώτης κατοικίας, ενοίκιο αντί δόσης

Σχέδιο «σωσίβιο» πρώτης κατοικίας, ενοίκιο αντί δόσης

Σανίδα σωτηρίας για χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά που κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη τους κατοικία αποτελεί το πρόγραμμα mortgage to rent, ενοίκιο αντί δόσης, το οποίο αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά πριν από το τέλος του έτους με τη μετατροπή της ΚΕΔΙΠΕΣ σε εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων (asset management company).

Το ΥΠΟΙΚ έχει ολοκληρώσει το αίτημα του προς τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (ΓΔΑ) της ΕΕ το οποίο θα τεθεί προκαταρκτικά ενώπιον του αρμόδιου οργάνου της Κομισιόν την ερχόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο δύο διαδοχικών τηλεδιασκέψεων πριν αποσταλεί και γραπτώς το τελικό αίτημα για μετεξέλιξη της ΚΕΔΙΠΕΣ.

Η οριστικοποίηση του αιτήματος έγινε και με τη βοήθεια εξωτερικών συμβούλων (KPMG) οι οποίοι καταπιάστηκαν κυρίως στο κομμάτι της μετατροπής και λειτουργίας της ΚΕΔΙΠΕΣ ως εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, στον καθορισμό του χαρτοφυλακίου, στη διαδικασία και στο χρονοδιάγραμμα για την αγορά ΜΕΔ από πιστωτικά ιδρύματα και επενδυτικά ταμεία σε τιμές αγοράς.

Πέραν όλων αυτών, οι εξωτερικοί σύμβουλοι μέτρησαν και τις τυχόν επιπτώσεις από τη μετεξέλιξη της ΚΕΔΙΠΕΣ σε εθνική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων σε σχέση με τα δημόσια οικονομικά.

Συνέχεια στο stockwatch.com.cy