Αρχική Τελευταία Νέα Συνάντηση Νικολαΐδη – Θεοπέμπτου για έργα ανάπτυξης περιβαλλοντικής σημασίας για τη Λεμεσό

Συνάντηση Νικολαΐδη – Θεοπέμπτου για έργα ανάπτυξης περιβαλλοντικής σημασίας για τη Λεμεσό

Παρά τα προβλήματα που συνεχίζει να προκαλεί η υγειονομική κρίση, τα έργα αειφόρου ανάπτυξης στις μεγάλες συνοικίες της Λεμεσού συνεχίζονται απρόσκοπτα και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων εκτέλεσης τους. Οι Περιβαλλοντικές Γειτονιές, η επέκταση του Γραμμικού Πάρκου Γαρύλλη, η αναβάθμιση του Δημόσιου Κήπου με νέες υποδομές, ο «Πράσινος Περίπατος», τα αντιπλημμυρικά έργα και άλλες αναπτυξιακές παρεμβάσεις της τοπικής Αρχής, βρέθηκαν στο επίκεντρο σημερινής πολυμερούς συνάντησης μεταξύ των επικεφαλείς του Δημαρχείου Λεμεσού και του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, πλαισιωμένος από δημοτικούς σύμβουλους, τεχνοκράτες και υπηρεσιακούς, προέβη σε εκτενή παρουσίαση των νέων έργων που αλλάζουν τη Λεμεσό και την αναβαθμίζουν «σε μια πόλη φιλική και ελκυστική για κοινωνικές, περιβαλλοντικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες», αξιοποιώντας δημοτικά και ευρωπαϊκά κεφάλαια. Ιδιαίτερα όσον αφορά τις τρεις νέες Περιβαλλοντικές Γειτονιές, σε Ζακάκι-Ομόνοια, Άγιο Σπυρίδωνα και Άγιο Νικόλαο, ο κ. Νικολαΐδης επεσήμανε ότι η ανταπόκριση των δημοτών υπήρξε θερμή και ενεργή. Ο στόχος μας, τόνισε είναι να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής στις συνοικίες, οι οποίες μέχρι πρότινος, για διάφορους λόγους, ήταν περιβαλλοντικά υποβαθμισμένες και κοινωνικά απομονωμένες. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται να δημιουργηθούν περιβαλλοντικοί δρόμοι, πεζοδρόμοι, υποδομές για ΑΜΕα,  χώροι συνάθροισης, παρόδιοι χώροι στάθμευσης, ενώ σχεδιάζεται αύξηση του πρασίνου με δεντροφυτεύσεις πάντα με γνώμονα τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση, τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, συνόδευσαν οι Ανδρέας Ευλαβής (Περιφερειακός Λειτουργός Λεμεσού-Πάφου), Στέλιος Μιχαηλίδης (Πράσινη Λεμεσός) Στέλιος Λακκοτρύπης (Πράσινη Λεμεσός) και Γιάννης Κακουλλής (μέλος του Κινήματος). 

4576b654ZD.jpeg