Αρχική Τελευταία Νέα Σύντομα Σχολή Ιππασίας στην Ασγάτα

Σύντομα Σχολή Ιππασίας στην Ασγάτα

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία ανέγερσης σχολής Ιππασίας στο χωριό Ασγάτα. Η επένδυση που ετοιμάζεται από εταιρεία Ρωσικών συμφερόντων αποτελεί μια ξεχωριστεί καινοτομία για τα Κυπριακά δεδομένα. Η δημιουργία σχολής Ιππασίας στην Κύπρο θα προσφέρει τεράστια ωφέλει στο τόπο μας, καθώς αναβαθμίζετε παραιτέρω το τουριστικό μας προϊόν, ενώ θα παρέχει την ευκαιρία στους κατοίκους του νησιού να ενασχοληθούν σε επαγγελματική βάση με το αρχαίο άθλημα της Ιππασίας.

Το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται να είναι πέραν των Ευρώ 3.000.000,00 και πρόκειται για έργο που θα είναι σχεδιασμένο σε σύγχρονα περιβαλλοντικά πρότυπα παρόμοιων Σχολών και/ή Κέντρων Ιππασίας του εξωτερικού όπου θα γίνεται ασφαλής, καταρτισμένη και επαγγελματική εκμάθηση ιππασίας.

Το πλάνο της επένδυσης περιλαμβάνει αρένες εκπαίδευσης, καφετέρια, κλειστό χώρο διεξαγωγής αγώνων με αίθουσες παρακολούθησης, χώρους στάθμευσης, κέντρο πληροφοριών, υπηρεσίες ασφαλείας, γραφεία, στάβλους, γήπεδο σκουός, αποδυτήρια.

Περαιτέρω τα πλεονεκτήματα που θα προκύψουν από την ολοκλήρωση της εν λόγω επένδυσης θα είναι τεράστια, τόσο για την Κύπρο αλλά και για την περιοχή Ασγάτας η οποία θα αξιοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό καθώς σήμερα είναι παραμελημένη.

Έρευνες από την ανέγερση παρομοίων Σχολών Ιππασίας του εξωτερικού καταδεικνύουν ραγδαία αύξηση αθλητικού τουρισμού, σημαντική αύξηση του κατασκευαστικού τομέα (ανάπτυξη κατοικιών αναψυχής). Στη δικά μας περίπτωση το χωριό Ασγάτα αναμένεται να καταστεί ορεινό τουριστικό θέρετρο, προσδίδοντας στο χωριό νέα μορφή από την σημερινή του. Σωρευτικά άλλα πλεονεκτήματα από την εν λόγω επένδυση είναι:

  • Το έργο θα είναι μοναδικό στο είδος του
  • Οικονομικό όφελος από την κατασκευή
  • Θέσεις εργασίας
  • Αναβάθμιση αθλητικού τουρισμού
  • Μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της περιοχής 
  • Χώροι εκδηλώσεων και επισκέπτες στην περιοχή
  • Προσέλκυση νέων επενδύσεων στην περιοχή