Αρχική Τελευταία Νέα Δελτίο Καιρού: Tοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες

Δελτίο Καιρού: Tοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, εκτός από τα δυτικά και τα βόρεια όπου θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις. Αργότερα όµως, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν αναµένεται να δώσουν τοπικά βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και στα ανατολικά και νοτιοανατολικά. Σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα µέτριοι και τοπικά, στα νότια και νοτιοδυτικά, µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και παροδικά το απόγευµα, στα νότια, µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 29 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 26 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κατά τόπους µερικώς συννεφιασµένος. Οι άνεµοι θα καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 2 µε 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, εκτός από τα δυτικά όπου θα παραµείνει λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 13 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Ωστόσο, αργότερα νεφώσεις που θα αναπτυχθούν πιθανό να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα, στα ορεινά, σε κάποιες περιοχές στα νότια και πιθανώς και σε ορισµένες περιοχές στο εσωτερικό, νωρίς το απόγευµα.

Την Κυριακή και τη ∆ευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά, ενώ κατά διαστήµατα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη στην ατµόσφαιρα.

Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή το Σάββατο, ενώ την Κυριακή αναµένεται µικρή άνοδος για να κυµανθεί, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Τη ∆ευτέρα, αναµένεται άνοδος στη θερµοκρασία για να κυµανθεί γενικά πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.