Αρχική Τελευταία Νέα «Τα θέατρα θα παραμείνουν βουβά… αλλά μιλάμε για την επιβίωση»

«Τα θέατρα θα παραμείνουν βουβά… αλλά μιλάμε για την επιβίωση»

Κραυγή αγωνίας από τον καλλλιτεχνικό κόσμο της Κύπρου, όπου μετά τα νέα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν εχθές θέατρα και κινηματογράφοι κλείνουν οριστικά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Παρόλες τις δυσκολίες της πανδημίας, τα θέατρα, οι καλλιτεχνικοί οργανισμοί και όλοι οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτά εδώ και μήνες προσπαθούν να δώσουν στο κοινό πολιτιστική δράση πάντοτε με τα απαραίτητα μέτρα. Ωστόσο, τα μέτρα τα οποία αναγκάζουν τους χώρους αυτούς κλειστούς και η μη στήριξη τους από την πολιτεία, δημιουργεί προβλήματα επιβίωσης στο καλλιτεχνικό στερέωμα αλλά και έλλειψη πολιτιστικής τροφής στο κοινό.

Εξοργισμένη ανάρτηση από το Παττίχειο Θέατρο που για ακόμη μια φορά όχι μονό επηρεάζεται από τα μέτρα αλλά κατεβάζει και ρολά.

Τα θέατρα τελικά κλείνουν και αυτά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Δυστυχώς είμαστε λίγοι φαίνεται για να επηρεάσουμε τις…

Δημοσιεύτηκε από Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού – Pattihio Limassol Municipal Theatre στις Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020

Παράλληλα, ο σκηνοθέτης Άδωνης Φλωρίδης ο οποίος ετοιμαζόταν μαζί με το Θέατρο Versus στη Λεμεσό να κάνουν πρεμιέρα το έργο Τσέχωφ: Ο έρωτας μέσα από την κωμωδία αναφέρει στο προσωπικό του λογαριασμό οτι η παράσταση θα ανέβει για δύο βράδια (εχθες και σήμερα) ενώ: “Όσες πολιτιστικές δραστηριότητες λόγω των μέτρων δεν μπορέσουν να πραγματοποιηθούν ή να ολοκληρωθούν μέσα στα χρονικά πλαίσια που θα έπρεπε ΝΑ ΜΗΝ χάσουν τη χρηματοδότησή τους επειδή πλησιάζει το τέλος του οικονομικού έτους.”

florides

Τέλος το ΡΙΑΛΤΟ ανακοίνωσε οτι αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες παραστάσεις από τις 11/12 μέχρι και τις 31/12:

 

?ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ // ANNOUNCEMENT ? Το Θέατρο Ριάλτο σας ενημερώνει ότι ύστερα και από τις διευκρινιστικές ανακοινώσεις του…

Δημοσιεύτηκε από Rialto Theatre – Θέατρο Ριάλτο στις Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020