Αρχική Τελευταία Νέα Ταμασού Ησαΐας: «Μονόδρομος η καθαίρεση του τέως Κιτίου»

Ταμασού Ησαΐας: «Μονόδρομος η καθαίρεση του τέως Κιτίου»

Σε συνέντευξη του στο CyprusNews.eu ο Ταμασού Ισαϊας μιλά για τη λειτουργία του πλανητάριου στη Μητρόπολη του, για τον «πράσινο» διάκονο που τέθηκε σε αργία, όπως επίσης και για την απόφαση του δικαστηρίου για τον τέως Κιτίου.

Δείτε το απόσπασμα για τον τέως Κιτίου και διαβάστε την πλήρη συνέντευξη στο CyprusNews.eu ΕΔΩ:

Ο τέως Κιτίου όφειλε τουλάχιστον να πει μια «συγνώμη»

Μονόδρομος η καθαίρεση!

 

CyprusNews.eu: Συμφωνείτε ότι μετά την καταδίκη του τέως Κιτίου από το επαρχιακό δικαστήριο, η καθαίρεση του είναι μονόδρομος;

– Θεωρώ πως ναι, αν δεν εφεσιβάλει την απόφαση, η καθαίρεση είναι η μόνη επιλογή. Αν όμως κατατεθεί έφεση, η Ιερά Σύνοδος οφείλει να περιμένει την τελεσίδικη απόφαση.

CyprusNews.eu: Δεν έχετε πειστεί από την ετυμηγορία του πρωτόδικου Δικαστηρίου;

– Δεν είναι θέμα πίστης, αλλά διαδικασίας. Βέβαια το πιο σημαντικό είναι άλλο: η «δίκη» (ετυμηγορία) της κοινωνίας είναι τόσο ξεκάθαρη και ισχυρή, που αυτό από μόνο του αποτελεί τη μεγαλύτερη ποινή για τον τέως Κιτίου. Έπρεπε ήδη από μέρους του να υπάρξει μεταμέλεια, κάτι που εγώ όμως δεν είδα. Έπρεπε να ειπωθεί τουλάχιστον μια «συγνώμη» για τον σκανδαλισμό του ποιμνίου. Δεν θέλω να προκαταλάβω τη Σύνοδο, όμως θεωρώ ότι αυτή θα πρέπει τηρώντας τους κανονισμούς της και αποκαθιστώντας το αίσθημα της δικαιοσύνης του λαού να προσεγγίσει το ζήτημα με πολλή αυστηρότητα.

CyprusNews.eu: Αν η απόφαση της Ιεράς Συνόδου εξαρτάτο αποκλειστικά απο εσάς, τι θα αποφασιζατε;

Δείτε το απόσπασμα για τον τέως Κιτίου και διαβάστε την πλήρη συνέντευξη στο CyprusNews.eu ΕΔΩ: