Αρχική Τελευταία Νέα ΤΕΠΑΚ και Lets Make Cyprus Green προσφέρουν καθαρό πόσιμο νερό στην καρδιά...

ΤΕΠΑΚ και Lets Make Cyprus Green προσφέρουν καθαρό πόσιμο νερό στην καρδιά της Λεμεσού

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και o Περιβαλλοντικός, Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, «Lets  Make Cyprus Green» ανακοινώνουν την εγκατάσταση ενός προηγμένου συστήματος παροχής φιλτραρισμένου νερού στο προαύλιο του κτηρίου του ΤΕΠΑΚ «Ανδρέας Θεμιστοκλέους» που βρίσκεται στην οδό Αθηνών, στη Λεμεσό.

Η εγκατάσταση του εν λόγω συστήματος έγινε εφικτή χάρη στην ευγενική χορηγία του «Lets  Make Cyprus Green» με σκοπό τη δωρεάν παροχή πόσιμου νερού υψηλής ποιότητας, τη μείωση της χρήσης πλαστικών μπουκαλιών και την  ενσωμάτωση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στους πυλώνες λειτουργίας του Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, η πρωτοβουλία αυτή ευθυγραμμίζεται με τον Στόχο 6 «Καθαρό νερό και Αποχέτευση», τον Στόχο 9 «Βιομηχανία, Καινοτομία και Υποδομές”, τον Στόχο 12 «Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή» και τον Στόχο 13 «Δράση για το Κλίμα».

Τα μέλη της κοινότητας του ΤΕΠΑΚ αλλά και οι πολίτες που ζουν, εργάζονται και επισκέπτονται το Κέντρο της Λεμεσού θα έχουν πλέον πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό, εντελώς δωρεάν, με τη χρήση αυτού του σύγχρονου και αυτομαποιημένου συστήματος.

Στόχος του Let’s Make Cyprus Green είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού  σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις στον πλανήτη από τη μεγάλη ποσότητα αποβλήτων που παράγουμε και την αλόγιστη χρήση του πλαστικού.

Για να δείτε την ακριβή τοποθεσία του συστήματος παροχής φιλτραρισμένου νερού στο ΤΕΠΑΚ, πατήστε ΕΔΩ.

Γραφείο Περιβαλλοντικής Πολιτικής ΤΕΠΑΚ

ΚΥΠΕ