Αρχική Τελευταία Νέα Θα έρθουν καλύτερες μέρες – Μια αλλιώτικη Τσικνοπέμπτη για την Λεμεσό

Θα έρθουν καλύτερες μέρες – Μια αλλιώτικη Τσικνοπέμπτη για την Λεμεσό

Από τις πρωινές ώρες κάθε Τσικνοπέμπτη η Λεμεσός γέμιζε μυρωδιές από τσίκνες και Λεμεσιανούς εκστασιασμένους από την χαρά για το ότι ξεκινά και πάλι το καρναβάλι. Η ομορφότερη περίοδος της πόλης μας.

Φέτος τίποτα δεν είναι ίδιο. Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, η υπομονή λιγοστεύει σε όλους, με αποκορύφωμα αυτές τις μέρες που θα θέλαμε όλοι να διασκεδάσουμε με την ψυχή μας, ωστόσο ο φόβος της ανεξέλεγκτης μετάδοσης θα πρέπει να μας συγκρατεί.

Τα σχολεία σε ολόκληρη την Κύπρο και όχι μόνο στην επαρχία μας δυστυχώς δεν μπορούν να ζήσουν την χαρά λόγω των αποφάσεων του Υπ. Παιδείας να μην γιορτάστει η ημέρα όπως άλλες χρονιές, το ίδιο βέβαια ισχύει και για τις μεγάλες μαζώξεις σε οικίες, δουλειές και δρόμους.

Τα μαγαζιά της πόλης, όσα βέβαια παραμένουν ανοιχτά, δέχονται μόνο παραγγελίες για παράδοση στο σπίτι ενώ δεν είναι λίγοι που λησμονούν αυτή την περίοδο των προηγούμενων χρόνων που έφερνε μεγάλα έσοδα στις επιχειρήσεις τους.

Η αστυνόμευση στην πόλη διεξάγεται με πάνω από 30 περίπολα και 60 και πλέον μέλη έτσι ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή των διαταγμάτων, μετά και τις απανωτές κακές πρωτιές της Λεμεσού για την παραβίαση των μέτρων.

Ο Δήμος Λεμεσού προσπάθησε να διατηρήσει την ελπίδα διοργανώνοντας κάποιες εκδηλώσεις σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα:

  • Πέμπτη, 4 Μαρτίου: Έκθεση ΕΝΑΖ στο Δημοτικό Μέγαρο, Έκθεση Φωτογραφίας με ΦΕΚ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης και Έκθεση Γελοιογραφίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης
  • Παρασκευή, 5 Μαρτίου: Εκδήλωση «Ήρταν οι σήκωσες» (σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου από το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο)
  • Τρίτη, 9 Μαρτίου: Διαγωνισμός «Πελλόμασκας και Έξυπνης» με την συνοδεία του DJ MadMax (σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου)
  • Παρασκευή, 12 Μαρτίου: Παράσταση στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο «Λες και ήταν χθες» (σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου)
  • Σάββατο, 13 Μαρτίου: Βραδιά Κανταδόρων (σε απευθείας μετάδοση μέσω διαδικτύου)

Ενώ νότα χαράς αναμένεται να φέρει ο Βασιλιάς «Λεμέσιος, ο μαχαραγιάς της πόλης θα περιφέρεται σε κύριους δρόμους της Λεμεσού, από τις 16:00 μέχρι τις 18:00, την Τσικνοπέμπτη 4 Μαρτίου, το Σάββατο 6 Μαρτίου και την Κυριακή 14 Μαρτίου, δίνοντας μια καρναβαλίστικη νότα στην πόλη.

Προσοχή, αγάπη και υπομονή και θα ζήσουμε καλύτερες μέρες!