Αρχική Τελευταία Νέα Θα τιμωρούνται και οι ασθενείς για καταχρήσεις ΓεΣΥ

Θα τιμωρούνται και οι ασθενείς για καταχρήσεις ΓεΣΥ

Σοβαρές σκέψεις γίνονται στον οργανισμό ασφάλισης υγείας (ΟΑΥ)  για να περιληφθεί στο νόμο του ΓεΣΥ και πρόνοια με βάση την οποία να υφίσταται κυρώσεις και ο δικαιούχος, δηλαδή ο ασθενής, ο οποίος θα προβαίνει σε καταχρήσεις σε βάρος του συστήματος, με ανοχή του προσωπικού του ιατρού.

Οι δικαιούχοι σήμερα βρίσκονται στο απυρόβλητο και ενδεχομένως το γεγονός αυτό να συνεργεί στο να ενθαρρύνει κάποιους να εκμεταλλεύονται το σύστημα, εκτιμούν οι αρμόδιες υπηρεσίες υγείας.

«Την πτυχή αυτή τη συζητάμε στον ΟΑΥ» επιβεβαίωσε στη StockWatch ο διευθυντής του οργανισμού Άθως Τσινωντίδης  ο οποίος επεσήμανε ότι η βιωσιμότητα του ΓεΣΥ δεν είναι μόνο θέμα καλής διαχείρισης από όλους τους εμπλεκομένους, αλλά και σωστής συμπεριφοράς και κουλτούρας.

«Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να προστεθεί στο νόμο και πρόνοια βάσει της οποίας ο δικαιούχος να είναι υπόλογος τυχόν κατάχρησης του συστήματος», παρατήρησε ο διευθυντής του ΟΑΥ.

Οι δηλώσεις του κ. Τσινωντίδη έγιναν με αφορμή  την πρόσφατη αξιολόγηση των στοιχείων που αφορούν στις καταχρήσεις  που εντοπίστηκαν εκ μέρους μικρής μερίδας προσωπικών ιατρών.

Συνέχεια στο stockwatch.com.cy