Αρχική Τελευταία Νέα Τι ανέφεραν οι πρωτεύσαντες μαθητές της Λεμεσού – «Ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά…»

Τι ανέφεραν οι πρωτεύσαντες μαθητές της Λεμεσού – «Ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά…»

Προσήλωση στο στόχο και σκληρή δουλειά είναι τα μυστικά της επιτυχίας των δυο πρωτευσάντων της επαρχίας Λεμεσού στις Παγκύπριες εξετάσεις, όπως οι ίδιοι δηλώνουν στο ΚΥΠΕ.

Ο Στυλιανού Πωλ, που αποφοίτησε από το Λύκειο Λινόπετρας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξασφάλιση πρώτης θέσης στο Τμήμα Γαλλικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στην Ελλάδα, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας .

«Νιώθω πολύ ευτυχισμένος και χαρούμενος που μπόρεσα να επιτύχω τέτοια θέση, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στο Σχέδιο Πρόσβασης 2 , ιδιαίτερα μετά από μια τόση δύσκολη χρονιά», ανέφερε και πρόσθεσε πως αισθάνεται ευχαριστημένος «γιατί ανησυχούσα αν κάτι δεν πήγαινε καλά σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, αλλά τελικά όλα πήγαν πολύ καλά».

Ερωτηθείς σχετικά, ευχαρίστησε τους γονείς του, σημειώνοντας πως με τη βοήθεια τους, είχε κίνητρο για το καθημερινό του διάβασμα και αυτή τη νέα προσπάθεια για την μετέπειτα σταδιοδρομία του.

Στους τελειόφοιτους της επόμενης χρονιάς ο Πωλ Στυλιανού έστειλε το μήνυμα πως, αν επικεντρωθούν στους στόχους τους και δουλέψουν σκληρά, θα τα καταφέρουν, αφού όπως είπε «με θέληση όλα είναι εφικτά».

Από την πλευρά της, η Παναγιώτα Ευσταθίου, απόφοιτη του Λανιτείου Λυκείου και πρώτη στις εξετάσεις για θέση στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, ανέφερε ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Φυσικά, προσθέτει, με αρκετό διάβασμα μπόρεσα να αντεπεξέλθω και οι κόποι μου ανταμείφτηκαν, ενώ ερωτηθείσα δηλώνει ότι, αν και γνώριζε ότι έγραψε καλά στις εξετάσεις, δεν ανέμενε την πρωτιά.

Όπως σημειώνει η φετινή χρονιά απαιτούσε πολλές θυσίες αφού στερήθηκε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους της.

Στο τι χρειάζεται για την επιτυχία, η Παναγιώτα μας ανέφερε ότι «χρειάζεται αγωνιστική διάθεση, να είσαι προσηλωμένος στο στόχο σου, χρειάζεται πρόγραμμα και ισορροπίες».

Ευχαρίστησε δε τους γονείς της για τη στήριξη, «οι οποίοι είναι χαρούμενοι και περήφανοι».

ΚΥΠΕ