Αρχική Τελευταία Νέα Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν και αύριο αρκετές περιοχές της Κύπρου, όχι όμως το βράδυ της Παρασκευής, καθώς τα φαινόμενα αυτά θα είναι μεμονωμένα.
Σήμερα το απόγευμα ο καιρός θα είναι τοπικά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, όπου πιθανό να πέσει και χαλάζι. Τα φαινόμενα παροδικά θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη.
Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα νότια και τα ανατολικά παράλια και μέχρι ταραγμένη στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηματιστεί παγετός.
Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών, αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, όπου πιθανό να πέσει και χαλάζι. Tα φαινόμενα τοπικά αναμένεται να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και το απόγευμα αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως σε περιοχές του εσωτερικού και στα ορεινά.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και τις απογευματινές ώρες αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο για να κυμανθεί κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.