Αρχική Τελευταία Νέα Τι λέει το ΑΚΕΛ για την αναβάθμιση του Δημόσιου Κήπου Λεμεσού

Τι λέει το ΑΚΕΛ για την αναβάθμιση του Δημόσιου Κήπου Λεμεσού

Ανακοίνωση για την αναβάθμιση του παιδότοπου στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού

 

Ως Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ στο Δήμο Λεμεσού καλούμαστε να τοποθετηθούμε σχετικά με το ζήτημα που βρίσκεται στην επικαιρότητα σχετικά με το Δημόσιο Κήπο και τον παιδότοπο του. Όσο αφορά τον παιδότοπο κρίναμε ότι η δωρεά που ήρθε ως εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για αντικατάσταση του υφιστάμενου, πεπαλαιωμένου και επικίνδυνου, παιδότοπου με σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια, θα αναβαθμίσει αισθητά το περιεχόμενο και το πράσινο του Δημόσιου Κήπου, την ίδια ώρα που θα ενισχύσει την επισκεψιμότητα του και θα προσφέρει στα παιδιά μια μοναδική εμπειρία ψυχαγωγίας χωρίς κόστος.

Προτού λάβουμε πολιτική απόφαση θέσαμε τις πιο κάτω παραμέτρους στη συζήτηση: α) Διατήρηση του υφιστάμενου πρασίνου με ότι αυτό συνεπάγεται σε φροντίδα, χωμάτινες επιφάνειες κλπ. β) Να πληρούνται οι κανονισμοί για την ασφάλεια των παιδιών γ) Διασφάλιση της προσβασιμότητας στο χώρο και στα παιχνίδια για Άτομα και Παιδιά Με Αναπηρίες. Αφού λάβαμε τις απαραίτητες απαντήσεις συμφωνήσαμε στην αποδοχή από μέρους του Δήμου, της πιο πάνω δωρεάς.

Πάγια μας θέση είναι ότι οι δημόσιες διαβουλεύσεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της συμμετοχικής διαδικασίας και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ως Δημοτική Ομάδα θα εισηγηθούμε στον Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως εξετάσουμε τα επόμενα βήματα πριν να ξεκινήσει η σταδιακή υλοποίηση του master plan του Δημόσιου Κήπου, το οποίο αποτελεί πλάνο δεκαετίας που αρχικά εκπονήθηκε από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αντιλαμβανόμενοι το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί και τον αντίκτυπο που έχουν οι αποφάσεις μας στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, είμαστε στη διάθεση του οποιουδήποτε για εισηγήσεις. Καθήκον μας είναι να υπηρετούμε τα συμφέροντα και τις ανάγκες της πόλης και των συμπολιτών μας.