Αρχική Τελευταία Νέα Την στήριξη του προς το Μητροπολίτη Ταμασού Ησαϊα εξέφρασε ο Νικηφόρος Κύκκου...

Την στήριξη του προς το Μητροπολίτη Ταμασού Ησαϊα εξέφρασε ο Νικηφόρος Κύκκου – «Είναι πνευματικο παίδι μου»

Την στήριξή του προς τον Μητροπολίτη Ταμασού για τον Αρχιεπισκοπικό θώκο, εξέφρασε μέσω ανακοίνωση ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας, Νικηφόρος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας μιλώντας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του υπαλληλικού προσωπικού και των στελεχών του Μετοχίου Κύκκου, είπε ότι «πρέπει να εργαστούμε όλοι για τον Ησαΐα».

Είπε, ακόμα ότι «ο Ησαΐας είναι το πνευματικο παίδι μου, νεαρός 18αρης ήρθε εδώ πέρα, τον παρέλαβα, τον εμόρφωσα, τον έκαμα Μητροπολίτη και θα χαρώ πολύ να τον δω και Αρχιεπίσκοπο».

Ο Κύκκου Νικηφόρος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο Μητροπολίτης Ησαΐας «έχει ανοιχτούς ορίζοντες, είναι ανοιχτό μυαλό, δεν είναι μόνο το ποιμαντικό και αγιαστικό του έργο, το οποίο είναι το βασικό, παράλληλα όμως, έχει αναπτύξει και ένα πολυδιάστατο εθνικό, θρησκευτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και φιλανθρωπικό έργο, το οποίο βλέπει ο κόσμος».

Πρόσθεσε ότι για αυτό και οι δημοσκοπήσεις τον τοποθετούν ψηλά. «Και πράγματι σήμερα, ένας που πρέπει να ηγηθεί της Εκκλησίας του Αποστόλου Βαρνάβα, της Εκκλησίας της Κύπρου, που είναι μια δυναμική Εκκλησία, πρέπει ακριβώς να συνδυάζει και τα δύο», είπε.

Ο Κύκκου Νικηφόρος, σημείωσε ότι υπάρχουν «οι νέοι μας, με τα ναρκωτικά, με την εγκληματικότητα, με την παραβατικότητα, που πρέπει και εκεί ένας σύγχρονος Αρχιεπίσκοπος, να σκύψει και να δει το άνθος της φυλής μας κατά τον Αδαμαντιο Κοραή, που είναι η νεολαία μας».

«Πιστεύω πολύ στον Ησαΐα», κατέληξε.