Αρχική Εκδηλώσεις Το Διεθνές Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ στο Θέατρο Ριάλτο Με πέντε σημαντικές παραστάσεις!

Το Διεθνές Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ στο Θέατρο Ριάλτο Με πέντε σημαντικές παραστάσεις!

Το Φεστιβάλ Κύπρια επιστρέφει και φέτος στο Θέατρο Ριάλτο με πέντε αξιόλογες παραστάσεις, με ποικίλο περιεχόμενο και σημαντικούς δημιουργούς που εμπλουτίζουν το πρόγραμμα του Θεάτρου.

Αρχή στις παραστάσεις των Κυπρίων στο Θέατρο Ριάλτο κάνουν φέτος τα Τραγούδια του Μεσοπολέμου που θα ακουστούν την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια παράσταση με τραγούδια των Αττίκ, Σοuγιούλ, Γιαννίδη, Γούναρη Στρατηγοπούλου κ.ά. Η Εύη Καπάταη και η Ευαγγελία Μουμούρη με τη συνοδεία πιάνου, ερμηνεύουν με ιδιαίτερη ευαισθησία τραγούδια και μελωδίες που ο χρόνος δεν άγγιξε. Οι δύο ξεχωριστές ερμηνεύτριες μας ταξιδεύουν σε υπέροχες νοσταλγικές  διαδρομές, γεμάτες με ωραίες εικόνες!

Ακολουθεί την Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου η παράσταση KA-F-KA από την Ομάδα Χορού Oriantheatre επί σκηνής. Η παράσταση σύγχρονου χορού και πολυμέσων του Mehdi Farajpour αποτελεί μια συγκλονιστική χορογραφία με απίστευτα εκφραστική σκηνική παρουσία. Η Ομάδα ιδρύθηκε το 2006 στο Ιράν και σχηματίσθηκε ξανά στη Γαλλία το 2011 σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Mehdi Farajpour. Το KA-F-KA αποτελεί το πλέον αυτοβιογραφικό έργο του Farajpour όσον αφορά στην αισθητική, το ρυθμό και τις εικόνες. Σύλληψη, σκηνοθεσία, χορογραφία, εκτέλεση: Mehdi Farajpour.

Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου ξεχωρίζει η παράσταση της παγκοσμίου φήμης Αμερικανίδας ερμηνεύτριας τζαζ Tierney Sutton με την ορχήστρα της. Η πολύπλευρη μουσικός και ερμηνεύτρια υπήρξε 9 φορές υποψήφια για τα βραβεία Grammy. Το σχήμα της Sutton (TSB), αποτελείται από την Tierney Sutton και τους βιρτουόζους Kevin Axt (μπάσο), Ray Brinker (ντραμς) και Christian Jacob (πιάνο) . Το 2011, η Tierney Sutton Band προτάθηκε για Grammy για τις από κοινού διασκευές του και ήταν το μόνο μουσικό σχήμα που απέσπασε τέτοια τιμή. Η δισκογραφία του είναι τόσο θεματική όσο και πλούσια.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ Κύπρια παρουσιάζει την παράσταση  Χάρτινο το Παραμύθι σε μια απογευματινή παράσταση στις 6.30 μ.μ., κατάλληλη για όλη την οικογένεια.

Μια πρωτότυπη παράσταση από τη Γερμανία και το Ισραήλ που φέρνει ηθοποιούς και θεατές μαζί επί σκηνής. Μια ποιητική παράσταση με χάρτινες κούκλες που διεγείρει τη φαντασία, με τη Maayan Iungman. Το «NIYAR – Ένα παραμύθι από χαρτί» είναι μια παράσταση από χάρτινα αντικείμενα και κούκλες, χωρίς λόγια. Δημιουργία & απόδοση: Maayan Iungman Κινηματογραφιστής και συνταξιδιώτης: Philipp Rückriem

Οι παραστάσεις των Κυπρίων στο θέατρο Ριάλτο ολοκληρώνονται στις 8 Οκτωβρίου με την παράσταση PEER GYNT. Μια μουσική και χορευτική συνεργασία των Aνίτα Τομασεβιτς, Μανώλη Νεοφύτου και Φώτη Νικολάου με βάση το ομώνυμο αλληγορικό έργο του Henrik Ibsen (1867). Το πρόβλημα του διαχωρισμού των ανθρώπων διευκολύνεται μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης… Η αναζήτηση της επανένωσης με την πηγή της έσχατης πραγματικότητας…

Concept / Δημιουργική ιδέα: Aνίτα Τομάσεβιτς και Μανώλης Νεοφύτου

Χορογραφία: Φώτης Νικολάου, Μουσικοί / πιανίστες: Μανώλης Νεοφύτου και Ανίτα Τομάσεβιτς, Χορευτές: Φώτης Νικολάου, Βίκυ Κάλλα, Εύη Καρσερά, Γιάννης Οικονομίδης, Ήβη Χατζηβασιλείου

 

@ Θέατρο Ριάλτο, 3, 4, 6, 29 Σεπτεμβρίου & 8 Οκτωβρίου

Ώρα έναρξης 20:30 (Στις 29/9 18:30)

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45

Εισιτήρια: € 12 / 8 / 6

E-ticket: www.rialto.com.cy