Αρχική Τελευταία Νέα Το Κόμμα των ζώων καταγγέλει το Δήμο Λεμεσού για ευθανασία σε υγιέστατα...

Το Κόμμα των ζώων καταγγέλει το Δήμο Λεμεσού για ευθανασία σε υγιέστατα ζώα – “Γίνονται στα μουλωχτά;”

Μέσω ανακοίνωσης, το Κόμμα των ζώων καταγγέλει το Δήμο Λεμεσού για ευθανασία σε υγιέστατα ζώα.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου για ακόμα μία φορά ευρίσκεται σε μία φρικτή πρακτική και αυτή δεν είναι άλλη από την ευθανασία υγιέστατων ζώων. Από την μια εγκαταλελειμμένα ζώα μεν και  από την άλλη να θυματοποιούνται για δεύτερη ή Τρίτη φορά καταδικάζοντας τα και στέλνοντας στην ευθανασία.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου από την αρχή ήταν έντονο και ενάντια στην οποιαδήποτε ευθανασία υγιέστατων ζώων (εκτός περιπτώσεων που η υγεία τους είναι υπό κατάρρευση και μετά από γνωμάτευση κτηνιάτρων) και την αφαίρεση του σχετικού άρθρου από την νομοθεσία.

Γιατί κε Δήμαρχε της Λεμεσού επιτρέψατε αυτή την δολοφονική διαδικασία. Εσείς δεν δηλώσατε επανειλημμένα ότι ο Δήμο σας δεν κάνει ευθανασίες? Εσείς δεν δηλώσατε δημόσια ότι κάνετε τα αδύνατα δυνατά για να σώζονται τα εγκαταλελειμμένα ζώα που ευρίσκονται μέσα στον προσωρινό χώρο κράτηση του Δήμου σας?

Η επιστολή την οποία αναδημοσιεύουμε είναι Ήλιου φαεινότερων και ξεκάθαρα ζητάτε από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες να κάνουν ευθανασία (φωτογραφία σκύλου επισυνάπτεται). Τι έγινε τελικά? Αυτό και εάν είναι σκάνδαλο αυτό και εάν είναι μια τρανή απόδειξη ότι όντως οι ευθανασίες ποτέ δεν σταμάτησαν γιατί απλά όλα γινόντουσαν ίσως στα μουλωχτά?

Για την περίπτωση αυτή, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου ενέργησε τάχιστα και αφού μίλησε με λειτουργό του Δήμου Λεμεσού σταμάτησε την τελευταία στιγμή  στο να μην προχωρήσουν στην ευθανασία του σκύλου. Το χειρότερο δεν είναι ότι δεν ακολουθήθηκαν οι σωστές και νόμιμες διαδικασίες όσον αφορά την απόφαση για ευθανασία και  με βάση τους νόμους 46(Ι)1994 και 184(Ι)2002

Κε Δήμαρχε θέλουμε απαντήσεις και εξηγήσεις. Γνωρίζουμε επίσης ότι εθελοντής που ήταν και βοηθούσε χρόνια στον χώρο κράτησης και που έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διασώζονται σκυλιά και εύρισκε σπίτια για να υιοθετηθούν, για κάποιους λόγους που εσείς μόνο γνωρίζεται ‘εξαναγκάσατε’ αυτό τον εθελοντή να σταματήσει να προσφέρει τις ανιδιοτελές υπηρεσίες του και απομακρύνθηκε κακήν κακώς.

Καλούμε τον Δήμαρχο άμεσα να δώσει εξηγήσεις και άμεση έρευνα και διαχρονική μάλιστα για να διαφανεί τι τελικά γίνεται και πόσα πιθανόν σκυλιά έχουν πεθάνει άδικα και χωρίς κανένα λόγο, για΄τι απλά ανέπνεαν?

Τέλος ζητούμε επιτέλους να δώσετε στην δημοσιότητα το πόρισμα ή την έρευνα όσον αφορά τα ζώα του ζωολογικού κήπου που βρέθηκαν πεθαμένα στην χωματερή στο Βατί. Θέλουμε να μάθουμε τι έγινε με το θέμα της έρευνας για τον άδικο θάνατο του Μπερτόν, και που μέχρι σήμερα δεν έσπασε μύτη για όσους ίσως να ευθύνονται για τον θάνατο του και τέλος δεν μας έδωσες ποτέ ικανοποιητικές απαντήσεις όσον αφορά την συνέχιση της λειτουργίας του ζωολογικού κήπου Λεμεσού.