Αρχική BusinessNews Το Limassol Del Mar αναπτύσσεται μέρα με την ημέρα (Φωτογραφίες&Video)

Το Limassol Del Mar αναπτύσσεται μέρα με την ημέρα (Φωτογραφίες&Video)

Οι εργασίες προχωρούν σε εντατικούς ρυθμούς

Η ομάδα του Limassol Del Mar μας άνοιξε τις πόρτες του εργοταξίου και μας ξενάγησε στους χώρους όπου γίνονται οι εργασίες σε εξαιρετικά εντατικούς ρυθμούς για τα δεδομένα της Κύπρου. Με την επίσκεψη μας αυτή διαπιστώσαμε ότι όχι μόνο το έργο αυτό προχωρά αλλά το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί τηρείται με στόχο την ολοκλήρωση και παράδοση της πρώτης φάσης το 2019. Το γεγονός αυτό το διασφαλίζουν οι τέσσερις εταιρείες κολοσσοί που απαρτίζουν την κατασκευαστική κοινοπραξία AMIC οι οποίες έχουν οπλίσει το εργοτάξιο με έμπειρο εργατικό προσωπικό. 

Timelapse Video:

2

Η κατασκευαστική κοινοπραξία:

Η ντόπια εταιρεία, Atlas Pantou Co Ltd, είναι πρωτοπόρα στον κατασκευαστικό τομέα με περισσότερα από 80 χρόνια εμπειρίας και καθιερωμένη με αξιόλογα έργα, συμπεριλαμβανομένου ενός από τα ψηλότερα στην Κύπρο.

3

Η παγκοσμίου εμβέλειας MAN Enterprise με έδρα τον Λίβανο, ξεχωρίζει για την αρτιότητα των έργων που αναλαμβάνει αναφέροντας παραδειγματικά τον ουρανοξύστη 52 ορόφων «Sama Beirut» στην καρδιά του Λιβάνου το οποίο θεωρείται ένα έργο ορόσημο του 21ου αιώνα, όπως επίσης και το Beirut Terraces.

7

Η Ιταλική ICM Group είναι εδραιωμένη στον κατασκευαστικό τομέα  αφού με την ιστορία και τα υψηλά επίπεδα ποιότητας τους, υπογράφουν οικιστικά, εμπορικά και δημόσια οικοδομικά έργα ανά τον κόσμο.

5

Η CMB Società Cooperativa είναι επίσης Ιταλική. Είναι παγκοσμίως γνωστή για εντυπωσιακά έργα που έχει δημιουργήσει, με τελευταίο και πιο πρόσφατο επίτευγμα της την ολοκλήρωση του ουρανοξύστη Generali Tower σαράντα-τεσσάρων ορόφων, της παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονος Zaha Hadid στο Μιλάνο.

Οι δύο φάσεις παράδοσης

Όπως μας εξήγησε ο Αχιλλέας Αχιλλέως, Project Manager του έργου, οι εργασίες κατασκευής του Limassol Del Mar θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις. Όπως έχει προγραμματιστεί, η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί το 2019 ενώ η δεύτερη φάση το 2020.

10

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την παράδοση του πρώτου πύργου 18 ορόφων, του ισογείου όπου βρίσκονται τα καταστήματα, χώροι στάθμευσης, ο τρίτος όροφος όπου θα στεγάζονται όλες οι υπηρεσίες και όλα τα διαμερίσματα του δυτικού κτηρίου.

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την παράδοση των διαμερισμάτων του «Signature Collection», δηλαδή του ανατολικού κτηρίου των 27 ορόφων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρονικό πλαίσιο παράδοσης στους ιδιοκτήτες αποτελεί ρεκόρ για την αγορά της Κύπρου.

 

Γερανός 82 μέτρων

1

IMG 9811 Medium

Αυτή τη στιγμή η κατασκευαστική κοινοπραξία για τις ανάγκες του έργου χρησιμοποιεί έναν τεράστιο για τα μέχρι σήμερα κυπριακά δεδομένα γερανό, ύψους 82 μέτρων από τη βάση του. Με τον γερανό αυτό έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στα 75 μέτρα που είναι το πιο ψηλό σημείο του δυτικού κτηρίου ενώ σύντομα θα χρησιμοποιηθεί ακόμα μεγαλύτερος γερανός αφού το ψηλότερο σημείο του ανατολικού πύργου θα φτάνει μέχρι και τα 115 μέτρα. 

Σε πυρετώδεις ρυθμούς

Περιγράφοντας τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, ο κύριος Αχιλλέως μας εξήγησε ότι οι απαραίτητες εκσκαφές που έχουν γίνει έφτασαν μέχρι και τα 10 μέτρα κάτω από το επίπεδο της γης. Οι εκσκαφές αλλά και γενικότερα όλες οι εργασίες που γίνονται για την θεμελίωση των ψηλών κτηρίων είναι και οι πιο χρονοβόρες αλλά και οι πιο σημαντικές. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κάτω από το επίπεδο της γης, τα πράγματα θα κυλήσουν πιο γρήγορα καθώς όπως μας ανέφερε στόχος είναι σε διάστημα 10 – 15 ημερών να κατασκευάζεται και ένας καινούριος όροφος. Προφανώς ακούγεται περίεργο για τα κυπριακά δεδομένα, αλλά με βάση την εμπειρία του δουλεύοντας για ψηλά κτήρια τα τελευταία 40χρόνια στη Μέση Ανατολή, ο κύριος Αχιλλέως μας διαβεβαίωσε αυτοί οι ρυθμοί είναι πολύ σύνηθες για το εξωτερικό γι’ αυτό και οι εταιρείες έχουν επιλεγεί με βάση την εμπειρία τους στην κάθετη ανάπτυξη.  

9

Άρα πολύ σύντομα αναμένεται να δούμε το Limassol Del Mar να ανεβαίνει πάνω από τη γη αφού οι εργασίες που έχουμε αναφέρει πιο πάνω πρόκειται να ολοκληρωθούν στο επόμενο διάστημα. 

Μέχρι και 1000 εργαζόμενοι

Αυτή τη στιγμή για το εργοτάξιο έχουν εργάζονται πυρετωδώς πέραν των 150 ατόμων, τα οποία μετά το καλοκαίρι θα διπλασιαστούν. Άμεσα ή έμμεσα αναμένεται ο αριθμός των εργαζομένων και συνεργατών για το έργο αυτό πρόκειται να φτάσει τους 1000 γεγονός πολύ ευχάριστο για τον τομέα και την οικονομία του τόπου.

Διαμέρισμα – δείγμα στα σκαριά

6

Στα σκαριά βρίσκεται και ένα παραδειγματικό διαμέρισμα, όπως μας αποκάλυψαν οι υπεύθυνοι του έργου. Το λεγόμενο “show apartment” θα είναι πιστό αντίγραφο ενός διαμερίσματος δύο υπνοδωματίων το οποίο θα είναι έτοιμο πολύ σύντομα.

Οι πωλήσεις χτίζουν το Limassol Del Mar

Ρωτώντας την Υπεύθυνη Μάρκετινγκ Ελευθερία Βοσκαρίδου σχετικά με την πορεία των πωλήσεων μας ανέφερε πως μετά από την εξαιρετική επιτυχία των πωλήσεων των διαμερισμάτων της πρώτης φάσης, η επιτυχία συνεχίζεται με τις πωλήσεις των διαμερισμάτων του δεύτερου κτηρίου «Signature Collection» να ξεπερνούν τους στόχους.

Η όλη επένδυση καλύπτεται από τα εισοδήματα που έχουν εισρεύσει στην εταιρεία από τις μέχρι τώρα πωλήσεις, και εξασφαλίζουν την ολοκλήρωση της ανέγερσης του έργου.

Τα διαμερίσματα που απαρτίζουν αυτήν την πολυτελή «συλλογή» θα αποτελούνται από δυο μέχρι πέντε υπνοδωμάτια, με πρώτης κλάσης προδιαγραφές και προνομιακή θέα στη θάλασσα.

night view

Αγοραστές από όλο τον κόσμο

Τέλος, ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο που έδωσε η κ. Βοσκαρίδου είναι σχετικά με το πλήθος των εθνικοτήτων που αποτελούν τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων του Limassol Del Mar. Δεκατέσσερις (14) διαφορετικές εθνικότητες μέχρι στιγμής έχουν αγοράσει διαμερίσματα στο έργο καθιστώντας το Limassol Del Mar ένα πολυπολιτισμικό project. Με εθνικότητες αγοραστών πάνω από 15 χώρες όπως Λίβανο, Ρωσία, Κίνα, Νότια Αφρική, Αμερική, Ινδία αλλά και Κύπρο, το Limassol Del Mar έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στη Λεμεσό.

delmarcrew

Φωτογραφίες: LemesosBlog.com