Αρχική Τελευταία Νέα Το ΤΕΠΑΚ στη μεγαλύτερη Διεθνή έκθεση Πανεπιστημίων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Το ΤΕΠΑΚ στη μεγαλύτερη Διεθνή έκθεση Πανεπιστημίων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) συμμετείχε στη μεγαλύτερη Διεθνή έκθεση Πανεπιστημίων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη,  η οποία πραγματοποιήθηκε,  με φυσική παρουσία, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με περισσότερους από 2.200 επισκέπτες.

Η έκθεση έλαβε χώρα στις 27 και 28 Απριλίου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, στο Makedonia Palace Hotel και στο Royal Olympic Hotel αντίστοιχα, φιλοξενώντας περισσότερα από 40 εκπαιδευτικά ιδρύματα από 10 χώρες.

ατά τη διάρκεια της έκθεσης, μαθητές, φοιτητές και γονείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις σπουδές στο εξωτερικό από εκπροσώπους πανεπιστημίων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αλλά και από εξειδικευμένους συμβούλους διεθνών σπουδών και επαγγελματικού προσανατολισμού.

H συμμετοχή του ΤΕΠΑΚ στην έκθεση έχει ως στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών για τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών του δημόσιου Πανεπιστημίου της Κύπρου σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο και την παροχή πληροφόρησης σε Ελλαδίτες υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες για όλα όσα αφορούν τις σπουδές στο ΤΕΠΑΚ.

Ειδικότερα, η πληροφόρηση αφορούσε, μεταξύ άλλων, στη διαδικασία και τα κριτήρια εισδοχής Ελλαδιτών φοιτητών στο ΤΕΠΑΚ, την πολιτική του Πανεπιστημίου στην παραχώρηση υποτροφιών, τις δυνατότητες στέγασης και σίτισης, τις προοπτικές φοιτητικής απασχόλησης και εργοδότησης μετά την αποφοίτηση καθώς επίσης τη φοιτητική εμπειρία και ζωή στο Πανεπιστήμιο και την πόλη της Λεμεσού.

Το ΤΕΠΑΚ συμμετείχε με δικό του περίπτερο, το οποίο στελεχώθηκε από τις Λειτουργούς της Υπηρεσίας Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου, Δήμητρα Κατσαρή (Θεσσαλονίκη), Χριστίνα Βασιλείου (Αθήνα) και Ελένη Χριστοφή (Αθήνα).

«Μέσα από τη συμμετοχή μας σε ποιοτικές εκπαιδευτικές εκθέσεις στην Ελλάδα τα τελευταία 2 χρόνια, διαφάνηκε πως η πλειοψηφία των Ελλαδιτών γνωρίζει  λίγες ή καθόλου πληροφορίες περί της δυνατότητας, της διαδικασίας και των πλεονεκτημάτων σχετικά με τη φοίτησης τους στα δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου. Το ΤΕΠΑΚ, ως εξωστρεφές και καινοτόμο δημόσιο πανεπιστήμιο που είναι, αναγνωρίζει την ευθύνη του να προωθήσει τα προγράμματα σπουδών του στην Ελλάδα και να συμβάλει στον στρατηγικό στόχο της Κύπρου για να καταστεί περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης», σημειώνει ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης του ΤΕΠΑΚ, Δρ Μαρίνος Βουκής.