Αρχική Τελευταία Νέα Το Υπουργείο Υγείας πρέπει να μιλήσει επιτέλους με ονόματα

Το Υπουργείο Υγείας πρέπει να μιλήσει επιτέλους με ονόματα

Σύμφωνα με το τελευταίο διάταγμα του υπουργείου Υγείας, μέχρι τις 28 Απριλίου θα πρέπει οι εργαζόμενοι σε υπεραγορές, φρουταρίες, κρεοπωλεία και αρτοποιεία να διαθέτουν πιστοποιητικό εξέτασης για τον κορωνοϊό.

 

Ωστόσο, κάποιοι εργοδότες αρνούνται να αναλάβουν το κόστος των εξετάσεων για το προσωπικό τους. Παράλληλα το ίδιο το υπουργείο Υγείας είχε αναφερθεί προ ημερών σε επιχειρήσεις που αρνούνταν να υποβάλουν το προσωπικό τους σε εξετάσεις γιατί φοβούνταν τις συνέπειες για τις επιχειρήσεις τους σε περίπτωση εντοπισμού κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ μελών του προσωπικού τους.

Είναι υποχρέωση του Υπουργείου Υγείας να ανακοινώνει όχι μόνο τα ονόματα των υποστατικών στα οποία εντοπίζονται κρούσματα, αλλά να ενημερώνει το κοινό και ποιοι εργοδότες αρνούνται να συνεργαστούν με τις αρχές βάζοντας πάνω από όλα τα κέρδη τους. Δικαιούμαστε μάλιστα να υποθέσουμε ότι με αυτήν την λογική δεν αποκλείεται κάποιοι εργοδότες να κρύβουν υπαλλήλους που ασθενούν.

Σημειώνεται ότι οι Υπεραγορές Αλφαμέγα αυτοβούλως υπέβαλαν το προσωπικό τους σε διαγνωστικές εξετάσεις, καλύπτοντας και το κόστος και σε αυτό το πλαίσιο εντοπίστηκαν κρούσματα σε υπεραγορές της εταιρείας. Παράλληλα και στην περίπτωση της Μονάδας Παραγωγής των Φούρνων Ζορπάς στη Βιομηχανική Λάρνακας, τα κρούσματα εντοπίστηκαν στο πλαίσιο εξετάσεων στις οποίες η ίδια η εταιρεία υπέβαλε το προσωπικό.