Αρχική Λεμέσιος Τραγικές εικόνες παράνομης χωματερής στη Φασούλα – Λόφοι και χωράφια γεμάτοι με...

Τραγικές εικόνες παράνομης χωματερής στη Φασούλα – Λόφοι και χωράφια γεμάτοι με σκουπίδια! (Φωτογραφίες)

Screen_Shot_2022-03-23_at_10.22.34_AM.png

Λύση κλειδί στην παράνομη χωματερή στο Πράσινο Σημείο Φασούλας

 

Δυσάρεστο γεγονός αποτελεί η κατάσταση που επικρατεί στο Πράσινο Σημείο της Φασούλας όπου βρίσκεται μία παράνομη χωματερή, η οποία μάλιστα μεγαλώνει καθημερινά. Πρόκειται για ένα μείζον περιβαλλοντικό ζήτημα εξαιτίας ακριβώς και του μεγάλου μεγέθους της πληγείσας περιοχής. Τα χωράφια και οι γύρω λόφοι είναι γεμάτα με κάθε λογής αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων επίπλων, μικρών και μεγάλων συσκευών και άλλων αποβλήτων από διάφορες κατασκευές.

Screen_Shot_2022-03-23_at_10.22.34_AM.png

Το City Friends Club (CFC), το Συμβούλιο Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Επαρχίας Λεμεσού (ΣΕΔΑΛ) και το Πράσινο Σημείο Φασούλας ενώνουν τις δυνάμεις τους και μαζί με την ενεργό στήριξη του Γιώργου Χαραλάμπους, Κοινοτάρχη της Φασούλας, σπεύδουν να λύσουν επιτέλους το πρόβλημα της περιοχής και να την καθαρίσουν από οικιακά και ογκώδη απορρίμματα.

Το City Friends Club, ένας τοπικός Μη Κυβερνητικός-Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, έχει ως κεντρική αποστολή να κάνει την Κύπρο καθαρή και να ενισχύει διαρκώς τις δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης. Κύριοι στόχοι του CFC είναι ο καθαρισμός των δρόμων της Λεμεσού και των γύρω περιοχών και η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που παράγονται καθημερινά. Ο Οργανισμός έχει καθημερινό πλάνο καθαρισμού περιοχών της πόλης, γεγονός το οποίο βέβαια δεν είναι ικανό από μόνο του να επιφέρει ολοκληρωτική λύση στο ζήτημα των αποβλήτων. Ως εκ τούτου, η ομάδα του CFC ενεργοποιεί παράλληλα διάφορα προγράμματα ευαισθητοποίησης του λαού της Κύπρου σχετικά με θέματα που αφορούν τα απόβλητα.

Screen_Shot_2022-03-23_at_10.25.22_AM.png

Ο καθαρισμός της χωματερής στο Πράσινο Σημείο Φασούλας έχει ξεκινήσει από τις 22 Μαρτίου από το Κοινοτικό Συμβούλιο Φασούλας και το Πράσινο Σημείο Φασούλας και θα συνεχιστεί για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Για τους σκοπούς καθαρισμού της περιοχής, το Κοινοτικό Συμβούλιο χρησιμοποιεί ειδικό εξοπλισμό.

Το CFC ενισχύοντας τις δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης στο συγκεκριμένο σημείο διοργανώνει στις 2 Απριλίου, τελευταία ημέρα της εκστρατείας καθαρισμού, εθελοντική εκδήλωση. Ειδικά φορτηγά που διαθέτει ο Οργανισμός θα βρίσκονται στην περιοχή μαζί με μέλη της ομάδας αλλά και όλους τους πολίτες που επιθυμούν να στηρίξουν την εθελοντική πρωτοβουλία. Μετά το πέρας της εκστρατείας καθαρισμού, ο χώρος θα προστατευτεί με ειδική περίφραξη, ενώ παράλληλα υπάρχει η ιδέα να γίνει φύτευση 60 δέντρων στην περιοχή.

Screen_Shot_2022-03-23_at_10.27.52_AM.png

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος, της Μέσα Γειτονιάς, της Κοινότητας Φασούλας, του Πράσινου Σημείου Φασούλας, του Συμβουλίου του ΣΕΔΑΛ και του City Friends Club.

Screen_Shot_2022-03-23_at_10.28.39_AM.png

Αναλυτικά οι επίτιμοι προσκεκλημένοι:

– Δώρος Αντωνίου (Πρόεδρος ΣΕΔΑΛ και Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς)

– Νίκος Νικολαΐδης (Δήμαρχος Λεμεσού και στο ΔΣ του ΣΕΔΑΛ)

– Γιώργος Χαραλάμπους (Κοινοτάρχης Φασούλας)

– Σαββίνος Λοφίτης (Διευθυντής RRC)

– Κλέλια Βασιλείου (Επίτροπος Περιβάλλοντος)

– Κυριάκος Θεοχάρους (Μηχανικός Περιβάλλοντος ΣΕΔΑΛ)

Μόνο με την ενεργό στήριξη εκπροσώπων του κράτους μπορούν να αντιμετωπισθούν ριζικά τέτοια θέματα. Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, η στήριξη του κοινοτάρχη της Φασούλας κ. Γιώργου Χαραλάμπους είναι καταλυτικής σημασίας. Να σημειωθεί επίσης ότι κεντρικό μέλημα της εν λόγω πρωτοβουλίας δεν είναι να κατηγορηθεί ο οποιοσδήποτε για την παρούσα κατάσταση, αλλά να δοθεί μία άμεση και ουσιαστική λύση από τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και τους πολίτες.

Με την ευκαιρία αυτή, το CFC καλεί οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο να παρευρεθεί στην εθελοντική εκδήλωση στις 2 Απριλίου στις 9:00 το πρωί με τοποθεσία συνάντησης το Πράσινο Σημείο Φασούλας. Πιο κάτω, ακολουθούν σύνδεσμοί για λεπτομέρειες που αφορούν την εν λόγω εκδήλωση αλλά και κάθε μελλοντική εκδήλωση, καθώς επίσης και μέσα επικοινωνίας με το CFC.

Μέσα πληροφοριών και επικοινωνίας:

Instagram: https://www.instagram.com/city.friends.club/

Facebook: https://www.facebook.com/cityfriends

Telegram Channel (Russian Version): https://t.me/CFC_cleanups_Ru

Telegram Channel (English Version): https://t.me/CFC_cleanups_Eng

Η συνεργασία είναι το κλειδί και σε αυτήν έγκειται και η επιτυχία της εν λόγω πρωτοβουλίας. Με τη στήριξη και της τοπικής κοινότητας μπορεί να ευοδώσει αυτή η ομαδική προσπάθεια για μια Λεμεσό, για μια Κύπρο καθαρότερη.