Αρχική Τελευταία Νέα Τρένα – Ελλάδα: Συγκινημένος ο πρόεδρος του ΟΣΕ στο πρώτο δρομολόγιο μετά...

Τρένα – Ελλάδα: Συγκινημένος ο πρόεδρος του ΟΣΕ στο πρώτο δρομολόγιο μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη

Συναισθηματικά φορτισμένο ήταν για τα στελέχη και τους εργαζόμενους του ΟΣΕ το πρωινό της Δευτέρας όταν μπήκαν στις ράγες του άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη τα πρώτα τρένα μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ο μεταβατικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, ήταν εμφανώς συγκινημένος για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου.

Την προσεχή Παρασκευή (7 Απριλίου), εντάσσονται στο πρόγραμμα το δεύτερο ΙC Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας στο τμήμα Πειραιάς-Μαγούλα-Πειραιάς, καθώς και το δρομολόγιο Αθήνα-Λειανοκλάδι-Αθήνα. Την Μεγάλη Τρίτη (11 Απριλίου) προστίθεται στα δρομολόγια, το τρίτο IC Αθήνα – Θεσσαλονίκη-Αθήνα. Παράλληλα θα ανακοινωθούν εντός των ημερών τα δρομολόγια στις γραμμές Λάρισα-Βόλος, Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα και Θεσσαλονίκη-Λάρισα.

Με το νέο σχεδιασμό η ταχύτητα του τρένου δεν θα υπερβαίνει τα 80 έως 100 χιλιόμετρα, θα υπάρχουν στις θέσεις τους δύο σταθμάρχες σε κάθε σταθμό, θα γίνονται για αρχή περιορισμένα δρομολόγια και θα υπάρχουν συνοδοί σε κάθε τρένο.

Να σημειωθεί ότι από την προηγούμενη εβδομάδα εκτελούνται τα εξής δρομολόγια: – Πειραιάς – Αθήνα – Αεροδρόμιο, Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο, Άνω Λιόσια – Κάντζα, Αθήνα – Χαλκίδα, Προαστιακός Πάτρας, Ολυμπία – Πύργος – Κατάκολο- Διακοφτό – Καλάβρυτα, Ικόνιο- Θριάσιο – Θεσσαλονίκη – Ειδομένη (εμπορευματικό), Θεσσαλονίκη – Στρυμόνας -Προμαχώνας και Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο (εμπορευματικό).