Αρχική Τελευταία Νέα Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι της Αγίας Φύλας – Πως απαντά ο...

Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι της Αγίας Φύλας – Πως απαντά ο Δήμος

Ανακοίνωση του Δήμου Λεμεσού σχετικά με την εκδήλωση διαμαρτυρίας ομάδας πολιτών στη Αγία Φύλα το Σάββατο 7/12//2019

 

  • Αδράνεια των αρχών για πάρα πολλά χρόνια

  • Αναμένουμε αποφασιστικές κινήσεις από το Υπουργείο Μεταφορών

 

Με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Αγία Φύλα από ομάδα πολιτών, ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει τα ακόλουθα:

“Είναι γεγονός ότι για πάρα πολλά χρόνια υπήρξε αδράνεια από τους αρμοδίους για την Αγία Φύλα, όπως και για όλες σχεδόν τις συνοικίες της Λεμεσού. Ως αποτέλεσμα τα προβλήματα μεγάλωναν και οι συνοικίες τις Λεμεσού υποβαθμίζονταν.

Ειδικότερα για την Αγία Φύλα, έμειναν πίσω έργα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια, το δε κυκλοφοριακό πρόβλημα, ιδιαίτερα στον ομώνυμο κυκλοφοριακό κόμβο και στην οδό 1ης Απριλίου, ταλαιπωρεί σήμερα χιλιάδες πολίτες που ταξιδεύουν από και προς την Αγία Φύλα.

Με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα δημοτική αρχή, έθεσε την αναβάθμιση των συνοικιών της Λεμεσού στις πρώτες προτεραιότητες της. Σε ότι αφορά στην Αγία Φύλα, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησαν σε μια σειρά από ενέργειες οι οποίες είχαν τα εξής μέχρι σήμερα αποτελέσματα:

  • Προωθήθηκε και βρίσκεται στο τελικό στάδιο προσφοροδότησης το μεγάλο έργο της Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου της Αγίας Φύλας. Το έργο αυτό, το οποίο βρισκόταν σε αναστολή τα τελευταία χρόνια, θα αρχίσει να κατασκευάζεται αρχές του 2020.
  • Το σημαντικό έργο της ολοκλήρωσης της δυτικής διαδρομής οδού Ευαγόρα Λανίτη, το οποίο επίσης πελαγοδρομούσε για πολλά χρόνια μπήκε σε τροχιά υλοποίησης και προγραμματίζεται να αρχίσει η κατασκευή του περί το 2021. Παράλληλα επαναπροωθούνται τα έργα της ολοκλήρωσης της ανατολικής διαδρομής της Ευαγόρα Λανίτη, αλλά και του παρακαμπτήριου δρόμου σε σχέση με το κέντρο της Αγίας Φύλας.
  • Έχουν ήδη μπει στη διαδικασία προσφορών από το ΣΑΛΑ ένας μεγάλος αριθμός αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία θα λύσουν χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και αρκετά χρόνια η περιοχή της Αγίας Φύλας.
  • Προωθήθηκαν μια σειρά τοπικών οδικών και άλλων έργων, όπως ο Χώρος Εκδηλώσεων στο Συνοικισμό της Αγίας Φύλας, έργο που αναμένεται να προσφοροδοτηθεί για κατασκευή πριν το τέλος του χρόνου.
  • Μετά από πάρα πολλά χρόνια, για πρώτη φορά, μετά από ενέργειες του Δήμου Λεμεσού, ολοκληρώθηκε κυκλοφοριακή μελέτη για τον κυκλικό κόμβο της Αγίας Φύλας. Ήδη τα πορίσματα της μελέτης για δημιουργία υπέργειας διάβασης που θα ενώνει τις οδούς Κωστή Παλαμά (νότια του αυτοκινητόδρομου) και Έλλης Λαμπέτη (βόρεια του αυτοκινητόδρομου), καθώς επίσης και η δημιουργία παράλληλων εισόδων στον αυτοκινητόδρομο προωθούνται από το Τμήμα Δημοσίων Έργων για περαιτέρω αξιολόγηση.

Ο Δήμος Λεμεσού χαιρετίζει την άμεση αντίδραση και πρόθεση του νέου Υπουργού Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων να έλθει στη Λεμεσό για επί τόπου επίσκεψη και συζήτηση των  προβλημάτων της Αγίας Φύλας. Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο ώστε να προωθηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά τα απαραίτητα έργα στην συνοικία αυτή.”

Νωρίτερα σήμερα:

Στους δρόμους οι κάτοικοι της Αγίας Φύλας

Η  πρωτοβουλία του Συνδέσμου φίλων Αγίας Φύλας και των Λαίκών Οργανώσεων, οργανωμένα σύνολα και κάτοικοι επηρεαζόμενων περιοχών θα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην κεντρική οδό Αγίας Φυλάξεως και απέκοψαν  συμβολικά την κυκλοφορία, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και Αρχές, ώστε να πάρουν ουσιαστικά μέτρα επίλυσης του προβλήματος.

Παρευρέθηκαν οι Βουλευτές του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου, Αντρος Καυκαλιά, Κώστας Κώστα. Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανικός Λεωνιδίου. Επίσης παραβρέθηκε ο Πανικός Καρκαλης κοινοταρχης Λουβαρα.

Απεύθυναν χαιρετισμό ο Απόστολος Ψαράς εκ μέρους των Λαϊκών Οργανώσεων Αγίας Φυλάς και ο Κώστας Χαραλαμπιδης Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Αγίας Φυλας

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης τονίζουν ότι η υπομονή των κατοίκων έχει εξαντληθεί και προειδοποιούν ότι αν δεν βρουν ανταπόκριση, τότε θα προχωρήσουν με δυναμικότερα μέτρα αντίδρασης.

agia fyla diamartiria

Πηγή Φωτογραφιών: Dialogos