Αρχική Τελευταία Νέα ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη και δύσκολη πυρκαγιά στη Λεμεσό – Ορατή από Γερμασόγεια

ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη και δύσκολη πυρκαγιά στη Λεμεσό – Ορατή από Γερμασόγεια

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην επαρχία Λεμεσού, αναστατώνοντας την τοπική κοινότητα και απαιτώντας την άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων

 

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στην περιοχή της Ακρούντας και εξαπλώθηκε ραγδαία λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις από το Τμήμα Δασών, ενώ πέντε πτητικά μέσα βρίσκονται σε ενεργό δράση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Επίσης, οι αρχές ενεργοποίησαν το σχέδιο “ΙΚΑΡΟΣ 2” για τον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα υποστήριξης από το Τμήμα Δασών και απέστειλε 4 πυροσβεστικά οχήματα στην περιοχή της φωτιάς.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε πευκοδάσος που βρίσκεται σε χαράδρα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Οι πυροσβεστικές προσπάθειες συνεχίζονται εντατικά, ενώ οι καπνοί από τη φωτιά είναι ορατοί μέχρι και στην περιοχή της Γερμασόγειας.

Παρακολουθούμε την κατάσταση και θα ενημερώνουμε για τα τελευταία νέα.

*Βίντεο: Φωτο Κόκος