Αρχική Τελευταία Νέα Βροχές, καταιγίδες και 30άρια στο «μενού» του καιρού

Βροχές, καταιγίδες και 30άρια στο «μενού» του καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακά άνοδο, σύμφωμνα με την πρόγνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο σταδιακά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και αργότερα και σε περιοχές του εσωτερικού. Κατά τις αυγινές ώρες, τοπικά πιθανό να σχηματιστεί και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να στραφούν αργότερα σε κυρίως βορειοδυτικούς ως βορειοανατολικούς και τοπικά μεταβλητούς, ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρείται αυξημένη νέφωση. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα σε περιοχές των ορεινών, του εσωτερικού αλλά και των ανατολικών τμημάτων του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 Μποφόρ, για να καταστούν σύντομα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Mποφόρ. Το απόγευμα ωστόσο, στα νότια και στα νοτιοανατολικά παράλια, οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά περιόδους θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, ιδιαίτερα στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και αργότερα σε περιοχές του εσωτερικού αλλά και στα ανατολικά. Κατά τις αυγινές ώρες, κυρίως σε περιοχές του εσωτερικού και στα ανατολικά του νησιού, ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τετάρτη, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο εκδήλωσης και μεμονωμένης σύντομης καταιγίδας, στα ορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού.

Η θερμοκρασία την Τετάρτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, σταδιακά ωστόσο μέχρι την Παρασκευή, θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί κοντά και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Από alphanews.live