Αρχική Τελευταία Νέα Βροχές και χιόνια προβλέπει τις επόμενες ημέρες η Μετεωρολογική

Βροχές και χιόνια προβλέπει τις επόμενες ημέρες η Μετεωρολογική

Αναλυτικά η πρόβλεψη

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικά ελαφρές, κυρίως, βροχές ως επί το πλείστον στο δυτικό μισό του νησιού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, γενικά ασθενείς 3 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, ενώ στα δυτικά και στα βόρεια παράλια πιθανό να πέσουν τοπικά ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια μέχρι νοτιοανατολικοί ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικά ελαφρές, κυρίως, βροχές ως επί το πλείστον στο δυτικό μισό του νησιού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται παροδική χιονόπτωση.

Την Τετάρτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται τοπικά βροχές, ως επί το πλείστον στο δυτικό μισό του νησιού, κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται παροδική χιονόπτωση.

Την Πέμπτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται τοπικά βροχές και το απόγευμα πιθανό μεμονωμένη καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται παροδική χιονόπτωση.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 18 εκατοστά.