Αρχική Τελευταία Νέα Χωρίς λεωφορεία Λεμεσός & Πάφος-Ταλαιπωρία για επιβατικό κοινό

Χωρίς λεωφορεία Λεμεσός & Πάφος-Ταλαιπωρία για επιβατικό κοινό

Απεργούν οι οδηγοί λεωφορείων του ΟΣΥΠΑ σε Πάφο και της ΕΜΕΛ σε Λεμεσό
 

Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες αλλά και μαθητές σήμερα αφού οι οδηγοί λεωφορείων του ΟΣΥΠΑ σε Πάφο και της ΕΜΕΛ σε Λεμεσό κατέρχονται σε επ’ αόριστον απεργία. 

Παρά τις διαβουλεύσεις που έγιναν το Σαββατοκυριακο, η πρόταση του Υπουργείου Μεταφορών δεν αφησε ικανοποιημένες τις εταιρείες που προχωρούν στην εξαγγελθείσα τους απεργία. 

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ,  η καταβολή του μισθού του Νοεμβρίου, είναι ένα μόνο από τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν οριστική επίλυση τους.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις υπόλοιπες επαρχίες.

Ταλαιπωρία για 5.000 μαθητές και γύρω στις 3.500 επιβατικού κοινού στην Πάφο

Από τη σημερινή  επ’ αόριστον απεργία, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χρίστος Ευαγγέλου, εκπρόσωπος των οδηγών του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου, αναμένεται να επηρεαστούν 5.000 μαθητές και γύρω στις 3.500  χιλιάδες επιβατικού κοινού.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΥΠΑ καταγγέλλουν, είπε ο κ. Ευαγγέλου ότι η καταβολή των μισθών τους καθυστερεί εξαιτίας της μη καταβολής της κυβερνητικής οικονομικής συνεισφοράς προς την εταιρεία. 

Επεσήμανε δε πως ως έχει η κατάσταση θα καθυστερήσει η καταβολή του Νοέμβριου μήνα, του Δεκεμβρίου και ο 13ος μισθός τους.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΟΣΥΠΑ Γιώργος Ιωαννίδης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ υποστήριξε πως «εδώ και οκτώ  έτη, από την ημέρα που ξεκίνησαν οι συμβάσεις, παραβιάζεται και καταστρατηγείται η δική τους σύμβαση από πλευράς Υπουργείου Μεταφορών». 

Εξαιτίας της κατάστασης πρόσθεσε η εταιρεία αδυνατεί να καταβάλει τον 11ο και 12ο μήνα αλλά και τον 13ο μισθό. 

Συνέχεια στο offsite.com.cy…