Αρχική Τελευταία Νέα Υπ. Παιδεία: Προσωρινή λύση τα ενωμένα γραφεία -Δωρεάν ρούχινες μάσκες στους μαθητές

Υπ. Παιδεία: Προσωρινή λύση τα ενωμένα γραφεία -Δωρεάν ρούχινες μάσκες στους μαθητές

Απαντά στα καυτά θέματα που προβληματίζουν την Παιδεία ο Υπουργός Πρόδρομος Προδρόμου. 

Σε διάσκεψη τύπου, ο υπουργός Παιδείας έλαβε επίσημα θέση για το θέμα των θρανίων, τονίζοντας πως το Υπουργείο είχε ξεκινήσει τη διαδικασία για προσφορές για την αγορά μονοθέσιων θρανίων, ωστόσο ήταν μία άγονη προσπάθεια, αφού δεν υπήρξε προσφορά για την προμήθεια των μονοθέσιων θρανίων στον κρίσιμο χρόνο.
 
«Αμέσως το Υπουργείο Παιδείας πέρασε σε ένα δεύτερο σχέδιο. Διαρρυθμίσαμε τα σχολεία, με μία προσωρινή λύση, αυτή της συνένωσης δύο διθέσιων θρανίων, για να χρησιμοποιούνται από τρία παιδιά και όχι δύο».
 
Πρόσθεσε πως έγινε  αναπρογραμματισμός ολόκληρου του συστήματος, ενώ για την Μέση Εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας φρόντισε να τοποθετηθεί Plexiglas ανάμεσα στα θρανία.
 
«Έγινε ο σχεδιασμός, έγινε η παραγγελία και εκεί υπήρχε ένα πρόβλημα της διαθεσιμότητας στην αγορά. Θέλω να υπενθυμίσω ότι στην Κύπρο τα εργαστήρια ξεκίνησαν ξανά την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Με αυτά τα δεδομένα είχε γίνει ο σχεδιασμός, προσαρμοσμένος, βήμα προς βήμα, ώστε να ήταν έτοιμα τα σχολεία στις 6 Σεπτεμβρίου».
 
Ο Πρόδρομος Προδρόμου, αναφερόμενος στο ζήτημα της αναβολής τόνισε πως οι όροι εντολής που είχαν οι σχολικές εφορίες, που ανέλαβαν το έργο, σε κάποιες περιπτώσεις, ανέλαβαν και μπόρεσαν να προμηθεύσουν τα σχολεία, έγκαιρα, τα σχολεία, σε Πάφο και σε Λευκωσία, σε κάποιο βαθμό.
 
«Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις αναγκάστηκαν, μέσα στα σχολεία, σε μικρό αριθμό να συνενώνουν τρία διθέσια θρανία σε κάθε σχολείο. Όλα αυτά είναι προσωρινές λύσεις. Ο σχεδιασμός είναι στο μέτρο που θα μπορούσαμε να προμηθεύσουμε τα θρανία, προμηθευόμαστε είτε από προμηθευτές, είτε από εισαγωγείς τα μονοθέσια θρανία που έχουμε προγραμματίσει, να αφαιρούνται οι προσθήκες που έχουν μπει και να αντικαθίστανται τα διπλά διθέσια θρανία, από μονοθέσια θρανία. Με μία τέτοια ευέλικτη λύση μπορούμε να ξεκινήσουμε κανονικά τη σχολική χρονιά. Δεν χρειάζεται να μεμψιμοιρούμε. Ο στόχος μας είναι κοινός. Να ξεκινήσουν κανονικά τα σχολεία, να φοιτήσουν όλα τα παιδιά και να μπορούμε να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε τα σχολεία μας να είναι ένας ασφαλής τόπος».
 
Εξάλλου, κατά τη διάσκεψη τύπου, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως θα διατεθούν δωρεάν ρούχινες μάσκες, σε όλους τους μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης.