Αρχική Τελευταία Νέα Υπερπλήρη τα κέντρα αναψυχής σε Αμμόχωστο & Πάφο – Μείωση σε Λεμεσό

Υπερπλήρη τα κέντρα αναψυχής σε Αμμόχωστο & Πάφο – Μείωση σε Λεμεσό

Πλήρως ικανοποιημένος  δηλώνει από την κίνηση του τριήμερου, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Νεόφυτος Θρασυβούλου,  αφού η πληρότητα στα Κέντρα Αναψυχής σε ορισμένες περιοχές ξεπέρασε το 100%, όπως είπε.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως την πρωτιά είχαν οι ελεύθερες περιοχές Αμμοχώστου, με την Πάφο να ακολουθεί. Οι ελεύθερες περιοχές Τυλλυρίας, συνέχισε, παρουσίασαν πολύ αυξημένη ζήτηση σε Κέντρα Αναψυχής και το ίδιο συνεχίστηκε και στα ορεινά. Η Λάρνακα κινήθηκε σε κανονικά επίπεδα, χωρίς αυξομειώσεις, ενώ η Λεμεσός κατέγραψε μια μείωση του 20% αφού οι Λεμεσιανοί επέλεξαν Πάφο και τα ορεινά, πρόσθεσε.  

Η Λευκωσία πάλι παρουσίασε την μεγαλύτερη μείωση, αφού «οι Λευκωσιάτες θεωρούν τις ελεύθερες περιοχές Αμμοχώστου σαν την δεύτερη τους πόλη», είπε ο κ. Θρασυβούλου.

Ταυτόχρονα, ο Νεόφυτος Θρασυβούλου, αναφέρθηκε στα προβλήματα της επόμενης μέρας, με την μειωμένη τουριστική κίνηση, και τον τερματισμό των σχεδίων στήριξης από το Υφυπουργείο Τουρισμού, μαζί με τα προβλήματα που δημιουργούνται με την πανδημία στην επανεκκίνηση της τουριστικής οικονομίας.

Ανέφερε πως το κράτος θα πρέπει να πάρει στα σοβαρά τις εξαγγελίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου «που έστειλε σαφές μηνύματα ότι η Κύπρος εξαρτάται πλήρως από τον τουρισμό και πως αν δεν στηριχτούν οι επιχειρήσεις της τουριστικής βιομηχανίας, θα έχει αλυσιδωτά προβλήματα στη δημόσια υπηρεσία, στους δήμους, στους ημικρατικούς και στις επιχειρήσεις του χοντρικού και λιανικού εμπορίου της χώρας μας». 

Επεσήμανε επίσης πως η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, με επιστολή της στην Υπουργό Εργασίας, έχει ζητήσει με συγκεκριμένες προτάσεις την επίλυση του προβλήματος σε εργατικό δυναμικό.

Ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ  ανέφερε ότι οι εξώσεις και τα διατάγματα στα κέντρα αναψυχής αυξάνονται καθημερινά και πολλοί επιχειρηματίες, βρίσκονται σε απόγνωση.

Είπε τέλος πως στο παρόν στάδιο για να μπορέσει η επισιτιστική βιομηχανία να αντέξει, πρέπει να συνεχιστεί το σχέδιο στήριξης από το Υπουργείο Εργασίας και να γίνει συμπερίληψη στα σχέδια επιχορήγησης του Υφυπουργείου Τουρισμού για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ζήτησε τέλος να επανασυζητηθεί το θέμα των ενοικίων, αλλά και της μείωσης των τελών από την ένωση δήμων, αφού, όπως είπε, οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν παραμείνει κλειστές για περισσότερο από ένα χρόνο.

Πηγή: ΚΥΠΕ