Αρχική Τελευταία Νέα Υποστελέχωση και αδρανοποιημένες κλίνες στα Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού

Υποστελέχωση και αδρανοποιημένες κλίνες στα Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού

Υποστελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων κατήγγειλε ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στο νοσοκομείο Λευκωσίας υπάρχουν αδρανοποιημένες σχεδόν 40 κλίνες και στη Λεμεσό άλλες 20.

n

Επισήμανε ότι οι διαχειριστές κλινών καθημερινά δίνουν μάχες για να αποφορτώνουν τα ΤΑΕΠ. Ωστόσο τόνισε, εάν κάποιος ξαφνιάστηκε από τις δηλώσεις της υπουργού υγείας τότε τα τελευταία χρόνια δεν ζούσε στην Κύπρο. Υπενθύμισε ότι νοσηλευτές και γιατροί δεν είναι  η πρώτη φορά που διαμαρτυρήθηκαν και προέβησαν σε κινητοποιήσεις.

n

Ο κος Πετέλης επισήμανε ότι δεν αποτελεί καινούργια διαπίστωση το ότι τα ΤΑΕΠ δεν έχουν εκσυγχρονιστεί και δεν έχουν αναβαθμιστεί ακόμα και ότι υπάρχει υποστελέχωση. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η νέα υπουργός υγείας μπήκε σε ένα ΤΑΕΠ και είδε την καθημερινότητα με αποτέλεσμα να δημοσιοποιηθεί ξανά το πρόβλημα.

n

Ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥΝΟ υπέδειξε πως το γεγονός ότι σήμερα, μετά από σχεδόν 4 χρόνια ΓΕΣΥ, έχουμε μόνο ένα ΤΑΕΠ πρέπει όντως να αντιμετωπιστεί πολυεπίπεδα.  Υπενθύμισε ότι ο ΟΑΥ έχει εξαγγείλει από τον Δεκέμβρη ότι θα ανακοίνωνε την ένταξη ΤΑΕΠ ενός ιδιωτικού νοσηλευτηρίου στο ΓΕΣΥ πράγμα όμως που δεν έγινε ακόμα.

n

The post Υποστελέχωση και αδρανοποιημένες κλίνες στα Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού appeared first on Lemesos | Λεμεσός Blog |.

n